Povežite se s nama

Crna kronika

Pijani vozač autobusa izazvao prometnu nesreću i udario auto kojim je upravljala pijana vozačica

Objavljeno

na

FOTO: Ilutracija

Prometna policija je i proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te  zabilježila sveukupno 309 prometnih prekršaja.

Najviše je prekršaja prekoračenja brzine – 63,  zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa  – 58, devet je prekršaja korištenja mobitela u vožnji i osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Zabilježeno je i osam prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom te još 162 različita prometna prekršaja.

Najveća brzina od 217 km/h zabilježena je 7. srpnja oko 9.45 sati na auto cesti A6, u blizini vijadukta Osojnik gdje se vozač osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka kretao u smjeru Zagreba navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.
U daljnjem postupku bit će utvrđen vozač koji je upravljao  vozilom, a za ovaj prekršaj može mu biti izrečena novčana kazna u rasponu od 660 do 1990 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od najmanje mjesec dana.

Najveća koncentracija alkohola od 1,83 g/kg  izmjerena je 9. srpnja oko 19 sati 58-godišnjem vozaču autobusa krapinskih registracijskih oznaka.  Spomenuti vozač je na području mjesta Povile u blizini Novog Vinodolskog izazvao prometnu nesreću, na način da je ušao u raskrižje, a da prethodno nije stao na znak obaveznog zaustavljanja. Time je oduzeo prednost osobnom vozilu riječkih registracijskih oznaka koje je udarilo u autobus, a kojim je pod utjecajem alkohola od 1,01 g/kg upravljala 42-godišnja vozačica.

U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a vozač autobusa je napustio mjesto događaja bez da je oštećenoj ostavio svoje podatke i obavijestio policiju. Unatoč tome policija ga je ubrzo pronašla,  isključila iz prometa i privela na kriminalističko istraživanje.
Protiv 58-godišnjeg vozača autobusa podnijet je optužni prijedlog kojim se predlaže izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 2.100 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „D“ kategorije na rok od 12 mjeseci. Policija je spomenutog vozača jutros dovela na općinski sud nadležan za vođenje prekršajnog postupka, a koji će naknadno donijeti presudu.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

07.12.2023.
8.12.2023. u vremenskom trajanju od 7:00 sati do 16:00 sati izvodit će se radovi na sanaciji kolnika u Ulici Vrlije kč.br 3 i 5, odnosno (od raskrižja Glavanićeva ulica – Vrlije – Put Bože Felkera do raskrižja Vrlije – Ulica Slavka Krautzeka). Vozila će moći prometovati Ulicom Put Bože Felkera prema Trgu Viktora Bubnja.

Fiuman Plus

Društvene mreže