Povežite se s nama

Crna kronika

Pijani vozač autobusa izazvao prometnu nesreću i udario auto kojim je upravljala pijana vozačica

Objavljeno

na

FOTO: Ilutracija


Prometna policija je i proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama te  zabilježila sveukupno 309 prometnih prekršaja.

Najviše je prekršaja prekoračenja brzine – 63,  zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa  – 58, devet je prekršaja korištenja mobitela u vožnji i osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Zabilježeno je i osam prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom te još 162 različita prometna prekršaja.

Najveća brzina od 217 km/h zabilježena je 7. srpnja oko 9.45 sati na auto cesti A6, u blizini vijadukta Osojnik gdje se vozač osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka kretao u smjeru Zagreba navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 110 km/h.
U daljnjem postupku bit će utvrđen vozač koji je upravljao  vozilom, a za ovaj prekršaj može mu biti izrečena novčana kazna u rasponu od 660 do 1990 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od najmanje mjesec dana.

Najveća koncentracija alkohola od 1,83 g/kg  izmjerena je 9. srpnja oko 19 sati 58-godišnjem vozaču autobusa krapinskih registracijskih oznaka.  Spomenuti vozač je na području mjesta Povile u blizini Novog Vinodolskog izazvao prometnu nesreću, na način da je ušao u raskrižje, a da prethodno nije stao na znak obaveznog zaustavljanja. Time je oduzeo prednost osobnom vozilu riječkih registracijskih oznaka koje je udarilo u autobus, a kojim je pod utjecajem alkohola od 1,01 g/kg upravljala 42-godišnja vozačica.

U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a vozač autobusa je napustio mjesto događaja bez da je oštećenoj ostavio svoje podatke i obavijestio policiju. Unatoč tome policija ga je ubrzo pronašla,  isključila iz prometa i privela na kriminalističko istraživanje.
Protiv 58-godišnjeg vozača autobusa podnijet je optužni prijedlog kojim se predlaže izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 2.100 eura i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „D“ kategorije na rok od 12 mjeseci. Policija je spomenutog vozača jutros dovela na općinski sud nadležan za vođenje prekršajnog postupka, a koji će naknadno donijeti presudu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže