Povežite se s nama

Crna kronika

Tijekom vikenda policija zabiljžila 215 prometnih prekršaja

Objavljeno

na
U cilju prevencije počinjenja prekršaja u prometu i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama, policija je tijekom vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano  nadzirala promet na cestama.

Sveukupno je zabilježeno 215 prometnih prekršaja, i to: 46 prekršaja prekoračenja brzine, po 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i korištenja mobitela u vožnji, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,  tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, po jedan  prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani te još 119 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina izmjerena je 12. travnja u 8.49 sati na području Jurdana gdje je posada policijskog presretača zaustavila osobno vozilo marke Seat, riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnji vozač. Vozač se kretao iz smjera Rijeke prema Rupi brzinom od 182 km/h unatoč ograničenju brzine od 100 km/h. Zbog počinjenog prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 3.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od mjesec dana.

U prekršaju prekoračenja brzine zatečen je i jedan recidivist, odnosno osoba koja je od ranije evidentirana kao počinitelj prometnih prekršaja.

U ovom razdoblju alkotestirana su 82 vozača, a nedozvoljena koncentracija alkohola utvrđena je kod njih 16, od kojih je polovica imala koncentraciju alkohola između 0,51 i 1,00 g/kg.

Najveća koncentracija alkohola od 2,09 g/kg izmjerena je 56-godišnjem vozaču teretnog vozila VW Caddy,riječkih registracijskih oznaka, koji je 13. travnja u 17.10 sati u ulici Braće Branchetta u Rijeci sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom.

Policija će pojačano nadzirati promet na cestama i narednog vikenda radi čega pozivamo vozače i druge sudioniku u prometu na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa

Marketing
Marketing a href="http://www.tz-moscenicka.hr/hr/koncert_klasike/633/9" target="_blank">
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram