Povežite se s nama

Crna kronika

Tijekom vikenda se dogodile 23 prometne nesreće, jedna osoba teže ozlijeđena

Objavljeno

naNa prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog vikenda dogodile su se 23 prometne nesrećae u kojima je jedna osoba teže i jedna lakše ozlijeđena. Teže je ozlijeđen biciklist u nesreći koja se dogodila tijekom petka, 8. veljače na području Opatije. 63-godišnji hrvatski državljanin u ulici Rikarda Katalinića Jeretova nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na cesti pa je  pao zajedno s biciklom i udario u rubnik kolnika. U KBC Rijeka su mu utvrđene teže ozljede.

Od ostalih događaja u prometu, izdvajamo 38-godišnjeg vozača kojega je policija zatekla u subotu, 9. veljače oko 8.30 sati na području Pobri kod Matulja, gdje je upravljao osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registarskih oznaka, bez vozačke i bez prometne dozvole. K tome je utvrđeno da je vozilom, kojemu je istekla tehnička registracija, upravljao dok mu je na snazi zabrana upravljanja vozilom B kategorije, a uz  to nije prijavio boravište na području Viškova. Zbog počinjenih prekršaja, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prebivalištu.

U prometu su zatečeni i vozači pod utjecajem alkohola pa je istog dana u Pobrima evidentiran i 28-godišnji vozač koji je oko 22.40 sati izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 1,69 g/kg. Upravljajući vozilom marke Opel, osječkih registarskih oznaka, izgubio je nadzor nad vozilom te udario u zid obiteljske kuće.

Nešto kasnije tu večer na području Novog Vinodolskog zatečen je 53-godišnji vozač osobnog vozila koji se upravljajući vozilom također marke Opel, riječkih registarskih oznaka, nije zaustavio na znak policijskih službenika već je nastavio vožnju čineći pritom više prekršaja (prolazak kroz crveno svjetlo, pretjecanje preko pune linije, pretjecanje u nepreglednom zavoju, u vožnji nije koristio sigurnosni pojas…). Kada je zaustavljen pokušao se udaljiti no policija ga je uhitila i privela na postupanje u policijske prostorije gdje je utvrđeno da je vozio pri koncentraciji alkohola od 1,04 g/kg, bez vozačke dozvole koja je istekla još u srpnju prošle godine.

Crikvenička policija je istu večer oko 20 sati privela i 38-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Fiat, sisačkih registarskih oznaka. On je u Crikvenici vozilom upravljao pod utjecajem alkohola 1,83 g/kg, dok je oko 1 sat subotnje noći privedena 41-godišnja vozačica osobnog vozila marke Audi, riječkih registarskih oznaka, jer je vozilom upravljala s koncentracijom alkohola od 1,44 g/kg.

Tijekom vikenda u prometu su na području Krka i Vrbovskog zatečena i dva hrvatska državljana koja su sa sobom imali manju količinu droge zbog čega su prekršajno kažnjeni u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama i prema Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

Kako bi se povećao stupanj sigurnosti u prometu te smanjio broj nesreća i ozlijeđenih osoba, pozivamo sve sudionike, a posebno vozače, na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Marketing
Marketing

Facebook

Instagram