Povežite se s namaU ponedjeljak započinje manifestacija kojom se želi povezati i uspostaviti suradnja između stručnih radnika u predškolskom odgoju Rijeke i okolice.

Tjedan dobre odgojno obrazovne prakse ove se godine održava po treći put- Od 9. do 13. travnja predviđeno je dvadeset stručnih događanja, kao što su radionice, prezentacije s diskusijama i izložbe. Ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Davorka Guštin kazala je kako se ova manifestacija pokazala vrlo korisnom, budući da su druženja odgajatelja te razmjena iskustava i znanja najbolji način za unaprjeđenje odgojno-obrazovnog rada.

Stručna suradnica pedagoginja pri Dječjem vrtiću Rijeka, Radmila Bajić, jedna je od organizatorica ovog Tjedna, mjesta na kojem se profesionalna znanja odgojno-obrazovnih radnika propituju, revidiraju i nadograđuju. Ona je navela kako politika Dječjeg vrtića Rijeka nalaže neprestano usavršavanje i cjeloživotno obrazovanje kojim se kvalitetnije može razumjeti postojeće stanje te iskristalizira vizija daljnjeg razvoja odgoja i obrazovanja.

Aktivnosti u organizaciji Dječjeg vrtića Rijeka bazirat će se na promoviranju zdravog stila života te kontinuiranog tjelesnog vježbanja kod djece kroz suvremeni pristup. Zaključni skup održat će se u petak, 13. travnja na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, gdje će biti prezentirani najzapaženiji iskoraci u unaprjeđivanju prakse ranog i predškolskog odgoja u Dječjem vrtiću Rijeka. Renata Šimac, odgojiteljica ove ustanove i članica Organizacijskog odbora, istaknula je kako na skupu biti uručena priznanja i zahvalnice onima koji su pokazali najbolje rezultate u svom radu u protekloj godini, te pozvala sve zainteresirane da pogledaju origami izložbu nedavno preminule odgajateljice Zdenke Šegota.

Po završetku Tjedna dobre odgojno-obrazovne prakse, Odbor će napraviti evaluaciju događaja i pripremiti e-izdanje Zbornika radova koji će biti dostupan na mrežnim stranicama Dječjeg vrtića Rijeka.