Povežite se s nama

Vijesti

Tradicionalno darivanje krvi u sklopu Maturijade

Objavljeno

na


Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Kim Anić i predsjednik Savjeta darivatelja krvi Ivo Vidotto predstavili su akciju darivanja krvi koja je održana u sklopu Maturijade. Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i ove je godine organiziralo akciju darivanja krvi za punoljetne učenike srednjih škola i učeničkih domova s područja grada Rijeke u Domu Crvenog križa Rijeka.

Pročelnica Stilin istaknula je kako je ove godine na području Primorsko-goranske županije 2396 maturanata, od čega 707 gimnazijalaca i 1689  učenika strukovnih i umjetničkih škola. „Akcija darivanja krvi u sklopu Maturijade provodi se šestu godinu za redom, a ove se godine odazvao 131 učenik od kojih je njih 41 po prvi put darivalo krv.  61 učenik usprkos dobroj volji, odbijen je iz zdravstvenih razloga “ navela  je pročelnica.

Osim akcije darivanja krvi pohvalila je i akcije učenike Građevinsko tehničke škole koji su u ponedjeljak pekli palačinke kako bi spriječili nepotrebno prosipanje brašna za vrijeme Norijade, od kojih je sav prihod išao u humanitarne svrhe te učenike Graditeljsko obrtničke škole koji su u sklopu prakse uredili prostore za beskućnike u prihvatilištu „Ruže svetog Franje“. Također, istaknula je da je dosad državnu maturu prijavilo 1876 maturanta, odnosno njih 80 posto.

Predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Kim Anić rekla je kako se ove godine u akciju darivanja krvi odazvalo 11 riječkih srednjih škola i jedna bakarska te se zahvalila svim učenicima i njihovim voditeljima koji su ih motivirali na akciju darivanja krvi. „Veseli me da se jedno od prvih načela Crvenog križa, načelo humanosti, širi i dalje te da maturanti postaju sve humaniji, pa već  i sami organiziraju akcije“, rekla je Anić.

Predsjednik Savjeta darivatelja krvi Ivo Vidotto zahvalio se Primorsko-goranskoj županiji na pomoći u organizaciji oko akcije uz želje da se svake godine povećava broj darivatelja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram