Povežite se s nama

Sport

Treće Ljetno lice Platka oduševilo brojne posjetitelje

Objavljeno

naTreće izdanje Ljetnog lica Platka, održanog 24. kolovoza pobudilo je nezapamćen interes za odlazak na Platak. Odlična atmosfera privukla je i sunce  te umjerenu temperaturu u kojoj su svi uživali nakon ljetnih vrućina. Dosadašnje dvije manifestacije također su imale veliku posjećenost, ali ljetni program i koncept objedinjavanja svih aktivnosti na parkingu  i u šumi prema Velikom domu, bio je pun pogodak.

Na Platku ste mogli susresti stare prijatelje, susjede i rodbinu  što je i bila jedna od ideja organizatora – dovesti ljude u prirodu te kvalitetno i aktivno provesti vrijeme.

Najveći broj sportova do sada, čak njih sedam, od kojih je šest bilo natjecateljskog karaktera (mali nogomet, košarka 3v3, odbojka na pijesku, disc golf, boćanje i šah) i jedan u kojem u kojem rezultat nije uopće važan – biciklijada u dva đira (rekreativni i sportski). Treće izdanje okupilo je  250 sportaša, najveći broj od početka organizacije, neki od njih uspjeli su sudjelovati i u dva turnira. Utakmice su bile napete i zanimljive   te su rekreativce bodrili prijatelji i obitelj.

Osim standardne postave od tubinga, autića i trampolina najmlađi posjetitelji uživali su u adrenalinskom toboganu te Fun zoni posebno uređenoj za ovu priliku. Šuma je postala prava sportsko-rekreativna igraonica u kojoj se tražilo mjesto viška u svakoj aktivnosti, a njih je uistinu bilo pregršt. Od 10 do 17 sati djeca su mogla savladati vještine parkoura, žongliranja, hodanja na štulama, vožnje monocikla, balansiranje na slack lin-u, osnove penjanja uz instruktore  speleologa a ogroman interes pobudila je  i sportska radionica  „Igre bez granica“ te mini cirkuski show.

Posebno mjesto zauzeo je Pseći kutak, organiziran u suradnji s Koordinacijskom radnom skupinom za zaštitu životinja PGŽ. Nekolicina pasa dovedena iz skloništa za nezbrinute životinje Lič i Crikvenica. Plijenili su pažnju i vrijeme su provodili u šetnju šumskim putovima  Platka.  Veterinarski tim i dreser  educirali su vlasnike  pasa   i one koji će to tek postati o njihovim obvezama, osnovama odgoja te zdravlju i higijeni četveronožnih ljubimaca.

Oni željni odmora i uživanja u miru, pridružili su se radionici joge i gong kupke te kaduljanja kod Malog doma Sušak.

Tijekom cijelog dana dostupna je bila i Lounge zona koja se smjestila u Energetskom kutu  i garantirala punjenje baterija nakon aktivnosti.  Mogli ste izabrati želite  li odmoriti u hemuku, na paleti, ležaljki ili spužvama , a ukoliko vas je povjetarac naježio tu su bile i dekice; apsolutno nista nije nedostajalo. Ako tome pridodamo i miris roštilja, vjerovat ćete da nitko nije poželio otići kući.

Sve pohvale idu volonterima koji su odlično odrađivali sve zadatke , usmjeravali zainteresirane  i objašnjavali program, čuvali ili animirali djecu po potrebi te odradili i pripremu svega što Vas je u subotu dočekalo na Platku.

Organizatori, Društvo sportske rekreacije Kvarner, mogu biti i više nego zadovoljni  jer svaka godina nudi neko novo lice Platka i sve veći broj lica koji posjećuju manifestacije.
Brdo uživanja ove subote opravdalo je sve najave i premašilo očekivanja te se nadamo da će  biti dobar poticaj za nastavak rada Udruge i uključivanje u program Festivala sportske rekreacije PGŽ i sljedeće godine, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram