Povežite se s nama

Vijesti

Tužan riječki slučaj: Umirovljenica gladuje zbog Energa

Objavljeno

na
Poskupljenje Energa od čak 35 posto za usluge grijanja koje je stupilo na snagu u prosincu prošle godine i dalje je u centru pažnje riječke javnosti.

Prošlog tjedna održao se i prosvjed ispred uprave te riječke gradske tvrtke, a da će ovo značajno poskupljenje mnogiam stvoriti probleme potvrdila je jedna riječka umirovljenica koja se obratila udruzi Protiv skupog Energa sa svojom tužnom pričom koju vam prenosimo.

“Upravo nas je nazvala penzionerka koja je plakala dok je pričala s nama. Za svoj skroman jednosoban stan od 28 m2, dobila je račun on 793 kuna. Bili smo kod nje, živi sama, u plaču nam je rekla da njena invalidnina i mirovina zajedno ne prelaze 2400 kuna. Nikada nije dobivala ovako velike račune. Rekla je da ovaj mjesec neće imati za hranu jer joj ukupno račun prelazi 1100kn, unuk joj je nezaposlen i nema nikoga za pomoć.”

“Ne grije se puno i zgrada nema razdjelnike, unatoč svojoj invalidnosti otišla je u Energo prošli mjesec gdje su joj za račun od 700 kuna bezobrazno rekli da je račun ispravan i poručili da se ne može isključiti od njih, račune mora platiti. Iz grada su rekli da nema pravo na nikakvu subvenciju. Zašto Obersnel i direktor Kirigin nemaju srce i dušu, shvaćaju li oni što Energo čini Riječanima? Direktor Kirigin još nije odgovorio na naš zahtjev da se nađemo u petak na sastanku”, poručili su iz udruge Protiv skupog Energa.

Gradonačelnik Obersnel ovog je tjedna u intervjuu za Novi list rekao kako smanjenje cijena Energa u ovom trenutku nije realna opcija.
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže