Povežite se s nama

Vijesti

Tvrtka Poslovni sustavi preuzimaju upravljanje Rijeka City Cardom

Objavljeno

na
Uslugu upravljanja gradskom karticom Rijeka City Card u ime grada Rijeke obavljat će Poslovni sustavi, tvrtka u gradskom vlasništvu.

Gradonačelnik je podsjetio kako je projekt Gradske kartice „Rijeka City Card (RCC)“ započeo 2011. godine, a osmišljen je na način da se jedinstvenom pametnom karticom i odgovarajućim informacijskim sustavom obuhvati veći do gradskih ustanova i trgovačkih društava, odnosno da se sve pokazne karte i iskaznice za različite gradske usluge svedu na jednu karticu. Platnu RCC funkcionalnost osiguravalo je društvo Erste Card Club, pri čemu je kartica bila prihvaćena kao sredstvo plaćanja na više od 400 prodajnih mjesta, a građani su karticu mogli koristiti za usluge javnog gradskog prijevoza koje pruža Autotroleja, parkiranje koje je u nadležnosti Rijeka plusa te usluge Gradske knjižnice Rijeka.

Krajem prošle godine Uprava društva Erste Card Club obavijestila je Grad Rijeku da se RCC kartice s platnom funkcionalnošću od 1. siječnja 2021. godine više neće smjeti koristiti, jer se zbog svojih tehničkih ograničenja ne mogu uskladiti s regulatornim zahtjevima Europske unije i Republike Hrvatske koja zahtijeva da kartice imaju EMV čip i da se transakcije potvrđuju PIN-om, što postojeće RCC kartice ne podržavaju niti se na taj način mogu doraditi.

Kako ne bi bila ugrožena kvaliteta javne usluge pružena korisnicima Rijeka City Carda, Autotrolej i Rijeka plus uputili su svim korisnicima zamjenske besplatne RCC TORPEDO kartice bez platne funkcionalnosti na kućne adrese.

Također, nedavno je pokrenuta web trgovina https://www.rijekacitycard.hr na kojoj se trenutno može produžiti mjesečna karta Autototroleja i uplatiti vožnje riječkim e-biciklima, a kroz dva tjedna bi trebala biti dostupna i online kupnja drugih usluga. Planira se i uvođenje programa vjernosti, putem kojeg bi se korisnicima pružale pogodnosti, poput povoljnijih cijena usluga. Organizirana je i služba za korisničku podršku.

„Informatičku podršku projektu pruža Zavod za informatičku podršku. U daljnjem razvoju sustava planirano je omogućiti da se sve usluge mogu obavljati putem interneta, odnosno da više ne bude potrebno donositi izvorne dokumente na šaltere. Vjerujem da bi se ta funkcionalnost mogla uspostaviti do trenutka kad bude uslijedila potreba za značajnijim izdavanjem novih kartica, a to je početkom sljedeće školske godine“, istaknuo je gradonačelnik Obersnel.

Nadogradnjom sustava planira se uvođenje Prepaid uplata te mogućnost kupovine jednokratne, dnevne, tjedne, mjesečne ili godišnje vožnje po svim zonama koje pokriva Autotrolej, no za to je potrebo ispunjavanje dodatnih tehničkih uvjeta.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram