Povežite se s nama

Dječji plač orio se hodnicima riječkog rodilišta od subote ujutro u 9 sati do nedjelje u 9 sati kada su babice u riječkoj bolnici imale pune ruke posla budući da se u 24 sata rodile čak 22 bebe.

– Ovako veliki broj porođaja nije se dogodio sigurno u zadnjih petnaest godina. Sretni smo što će ova brojka bar malo popraviti stanje nataliteta, koje je zadnjih deset godina na našem području u opadanju. Uzmemo li u obzir samo brojke od prošle godine u ovo vrijeme, one kazuju da imamo 40 poroda manje – doznajemo iz KBC-a Rijeka.

– Najbrojniji porođaji kojih se sjećam u zadnjih nekoliko godina bili su kada se u 16 sati odvilo 13 porođaja. No brojka ovog vikenda daleko to nadmašuje i svi smo zaista ugodno iznenađeni – kazala je, pomalo umorna, ali sretna docentica Tea Štimac, koja odradila 24-satnu smjenu i bila prisutna na porodima.

Dodaje, kako je zajedno sa četiri babice koje su asistirale, presretna jer su sve rodilje rodile prirodnim putem i pri porodima nije bilo nikakvih problema.

– Sve rodilje same su došle u bolnicu jer su porodi sami krenuli i danas smo evo bogatiji za 15 dečki i 7 zdravih djevojčica – kaže docentica Štimac, šaleći se kako su im glasna i mnogobrojna djeca “pomrsila” planove da prate sinoćnju nogometnu utakmicu, što im je drago jer smo možda dobili buduću novu hrvatsku reprezentaciju, piše dnevni list 24 sata.