Povežite se s nama

Crna kronika

U 58 prometnih nesreća prošlog tjedna ozlijeđeno 26 osoba

Objavljeno

naProšlog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 58 prometnih nesreća, od kojih su pet teže, a 53 lakše. U ovim nesrećama pet je osoba teže, a 21 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 522.800 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala su tri strana državljana, dva pješaka, kao i šest alkoholiziranih vozača. Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 324 vozača, od kojih je kod njih 35 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a četiri su vozača evidentirana s koncentracijom do 0,50 g/kg.

Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 24, u dobi između 18. i 25. godine života ih je bilo osam, dok ih je sedam evidentirano u kategoriji između 25. i 35. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,28 g/kg izmjerena je u nedjelju, 22. prosinca, 39-godišnjem vozaču osobnog vozila u Vrbovskom. Policija ga je zaustavila oko 3.30 sati kada je pri utjecaju alkohola upravljao vozilom marke Alfa Romeo,  riječkih registracijskih oznaka. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, sankcioniran je novčanom kaznom u iznosu od  16.000 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci, a                                                     prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram