Povežite se s nama


Povodom obilježavanja 10. obljetnice Kornatske tragedije, Vatrogasna zajednica Grada Bakra postaviti će instalaciju na Žalu ribara u Bakru (pokraj zgrade DVD-a Bakar) u spomen na nastradale vatrogasce na Kornatu.

U srijedu, 30. kolovoza, od 15-22 sata moći ćete se pokloniti, zapaliti svijeću, ostaviti nešto u spomen na naše vatrogasce. Sliku, pismo, predmet, oznake društava, postrojbi, udruga, sve ono što vas povezuje s njima i čime bi im odali počast na ovu veliku obljetnicu. Napominjemo da će se sve proslijediti kolegama u DVD Vodice.

“Pozivamo sve kolege vatrogasce i građane Primorsko-goranske županije da nam se pridruže u ovom tužnom ali svečanom trenutku.

Napominjemo još jednom da humanitarna akcija „Srce kornatsko“ traje i dalje te da je puštanje lampiona odgođeno za neko vrijeme. Svi koji se nisu još uključili u humanitarnu akciju mogu to učiniti uplatom na broj računa HR4123300031 591529084, Splitska banka s naznakom županije kako bi mogli podignuti lampion. Donacijom pomažete Udruzi „Krijesnica“, udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Zahvaljujemo se svima koji su do sada uplatili donaciju, te ćemo krajem tjedna obavijestiti javnost o prikupljenim sredstvima u našoj Županiji”, poručuje Darko Pavletić Pape, predsjednik VZ Grada Bakra, ujedno i koordinator „Srca kornatskog“ za PGŽ.