Povežite se s nama

Vijesti

U četvrtak i petak na Kontu se dijele besplatne sadnice-trajnice

Objavljeno

na

Rotor PećineU četvrtak i petak 20. i 21. rujna 2018. godine od 11.00 do 13.00 sati u okviru manifestacije Jesenski sajam, na mostu kod hotela Kontinental, KD Čistoća Rijeka organizira akciju dijeljenja sadnica-trajnica zainteresiranim građanima, a koje su tijekom ljeta ukrašavale gradske cvjetne gredice. Radi se o sadnicama limunske trave, ljubičastog bosiljka i mente. Uz ovo, građani će moći pogledati edukativne plakate sa svim ovogodišnjim gredicama, dizajnima te korištenim biljnim materijalom.

I ove su godine gradske gredice bile izuzetno mirisne te su po drugi put riječke ulice ukrašene aromatičnim biljem. Ovogodišnja je tema ljetnih gredica bila „Na valovima ljeta“. Prilikom oblikovanja i odabira vrsta, svakoj se lokaciji pristupalo individualno, prema estetskim kriterijima i zahtjevima vezanim uz održavanje.

Aromatične su trajnice, kao što je već istaknuto, i ovo sezone bile zastupljene kako bi na jesen mogle nastaviti mirisati na balkonima i u domovima građana. Time su i ove sezone Grad Rijeka i KD Čistoća  mirisima i bojama ljeta metaforički pozvale na okupljanje cijele zajednice na stvaranju jedinstvenog imidža našeg „Grada koji teče“.

“Molimo zainteresirane građane da sa sobom ponesu svoje posude u kojima mogu odnijeti biljke. Uz sadnicu će građani dobiti i upute o uzgoju i brizi te korištenju i pozitivnim učincima ovih biljaka na svakodnevni život. U slučaju lošeg vremena, akcija se odgađa”, poručuju iz Čistoće.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže