Povežite se s nama

Vijesti

U Ičićima svečano krenula gradnja najluksuznijeg hotela u ovom dijelu Hrvatske

Objavljeno

na
Ičići i cijela Opatijska rivijera za otprilike dvije godine postat će bogatiji za nove smještajne kapacitete najviše kategorije zahvaljujući investiciji vrijednoj oko 375 milijuna kuna mađarskog poduzetnika Lorinza Meszarosa. Najavljeno je to ovog četvrtka na polaganju svečanog kamena temeljca Riva’s Hotels & Resorts u Ičićima odmah nasuprot velike plaže.

Radi se o hotelu s 5 zvjezdica sa 180 soba i 12 vila, uz koji će se izgraditi i trg za javnu upotrebu, a projekt uključuje i izgradnju prilazne ceste, pješačkog mosta do mora, novog sustava slijevanja oborinskih voda s Učke. Na javnom trgu planirane su fontane, trgovački sadržaji i kompletno hortikulturno uređenje prostora koji će postati novo središte Ičića.

Uzvanicima na ovom svečanom događaju najprije se obratio vlasnik DDG Grupe kao predstavnik investitora.

“Imamo oko 22 tisuće metara kvadratnih brutto razvijenog projekta, kopamo i podzemnu garažu s pet nadzemnih etaža. U blizini ceste bit će jedan prekrasni otvoreni prostor koji ćemo urediti za sve građane Ičića i naše buduće goste. Tu planiramo urediti zelenilo, fontane, kafiće za okupljanje… S ovim projektom Ičići dobivaju elitni turizam i jedan moćni urbani trg gdje će se svi okupljati. Tri godine smo se borili s projektima, imamo sedam građevinskih dozvola s tri etape”, poručio je Denis Šikljan, koji je još jednom svima zahvalio na potpori.

Razlog za veliko zadovoljstvo zasigurno ima gradonačelnik Fernando Kirigin, a to nije ni skrivao.

“Ova gradnja Opatiji garantira da bude i u budućnosti destinacija još višeg ranga. Moja vizija je da Opatija postane destinacija više kategorije i ovo je veliki doprinos hotelskom smještaju. Sa svog balkon vidim Hilton na području Rijeke i prema ovome što sam vidio gotovo sam uvjeren da ćemo imati i hotel višeg cjenovnog ranga, što Opatiji i treba. Turistički rezultati u zadnje dvije godine nisu bili nešto čime se možemo hvaliti, ali lani je bilo daleko iznad očekivanja. Najava ove godine i ovaj sami početak 2022. je sjajan, dosegnuli smo već sad oko 200 tisuća noćenja i to budi nadu u investitorima. Uvjeren sam da će grupacija Meszaros će imati i još neke nove investicije u Opatiji”, poručio je prvi čovjek Grada Opatije te zamolio građane za strpljenje tijekom razdoblja gradnje.

Lorinz Meszaros otkrio je kako je svoje prvo ljetovanje u životu imao upravo u Opatiji prije 30-ak godina, pa je možda i to razlog što se odučio upravo za ovu regiju za svoju veliku investiciju.

“Počeli smo našu najveću investiciju u Hrvatskoj, iako ovo nije naša prva investicija u grupaciji, jer smo već počeli izgradnju stadiona u Osijeku. Ovo je svakako najvažnija naša investicija. Izgradnja hotela u Hrvatskoj nam je već dugo san. Kad sam s Denisom stigao na ovo područje, prepoznao sam da je to upravo ono što sam tražio i da ovdje moram izgraditi lijepi hotel. Uloženo je jako puno energije da se dobiju sve potrebne dozvole i zahvaljujem se duboko Denisu na njegovom radu. Hvala i projektantima na jednom prekrasnom objektu, ali bez lokalnih vlasti i pomoći gradonačelnika sve to ne bi uspjelo. Suradnja s lokalnom zajednicom je dobra, a trudimo se da to bude i još bolja suradnja. Moje srce je vrlo naklonjeno Hrvatskoj, jer je smatram svojim drugim domom. Od 2002. godine raspolažem s nekretninama ovdje u Hrvatskoj, iako tada još nisam razmišljao o tome da ću graditi hotele. I da kažem gradonačelniku, nadam se da više nećete biti ljubomorni na Hilton i nadamo se da ćemo imati još boljeg operatora nego što su oni”, istaknuo je mađarski investitor.

Otkrio je javno ovom prilikom i kako je njegova grupacija postala vlasnik još jednog hotela u Opatiji.

“Naše investicije ovdje su postigle nešto više od 100 milijuna eura, jer smo uspjeli kupiti i hotel Miramar u Opatiji. Nećemo stati na tome, razvoj ide dalje. Vjerojatno u budućnosti možemo  prihvatiti još neke investicije ovdje. Ne stajemo, volimo se razvijati i surađivati s lokalnom zajednicom”, rekao je Meszaros prije nego što je položen kamen temeljac.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram