Povežite se s nama

Vijesti

U Iki svečana promocija 10. generacije polaznika programa “Specijalist odjela hrane i pića”

Objavljeno

na

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu održana je svečana promocija 10. generacije polaznika programa cjeloživotnog obrazovanja “Specijalist odjela hrane i pića”.

– Svi naši studijski programi rađeni su na osnovu analiza stanja i potreba hrvatskog gospodarstva čime se doprinosi razvoju gospodarstva, slijedeći pri tome načela održivog razvoja kao temeljne razvojne koncepcije, što Fakultetu daje poziciju lidera u ovom području poslovanja, kazala je dekanica FMTU-a prof. dr. Sandra Janković.

– U vrlo specifičnim uvjetima koje smo imali u protekloj godini, ipak smo se odvažili i krenuli, upisali smo 18 polaznika, a inače ih zna biti i tridesetak. Domaći, a posebno strani gosti na turbulentnom turističkom tržištu traže kvalitetu. Važno je reći i da se 50 do 60 posto ukupnih troškova poslovanja odnosi upravo na hranu i piće, stoga je racionalizacija i organizacija posla ključna. U 10 godina postojanja program je završilo više od 500 polaznika, a izvodili smo ga i u susjednoj Bosni i Hercegovini gdje ga je završilo oko 200 polaznika. Danas Hrvatska ima potrebu za još 5 do 7 tisuća djelatnika u turizmu, a bez školovanih ljudi niti jedna gospodarska grana ne može ići naprijed, kazao je voditelj specijalističkog studija prof. dr. Slobodan Ivanović.

Danas promoviranim specijalistima hrane i pića čestitala je i zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Kristina Đukić:

– Grad Opatija i cijela Opatijska rivijera strateški su opredijeljeni neprestano usavršavati i poboljšavati svoju turističku ponudu. Upravo su kadrovi koji se školuju na vašem Fakultetu, od redovnih studenata, do polaznika programa cjeloživotnog učenja i profesora koji se bave znanstvenim radom okosnica razvoja našeg lokalnog turizma, ali i turizma u cijeloj Hrvatskoj, kazala je zamjenica Kristina Đukić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram