Povežite se s nama

Mozaik

U KBC Rijeka stiglo betlehemsko svjetlo, a postavljene su i velike jaslice

Objavljeno

na
Betlehemsko svjetlo koje simbolizira mir, ljubav, nadu, prijateljstvo i solidarnost ljudi u ovim blagdanskim danima stiglo je u srijedu, 14. prosinca na sušački lokalitet KBC-a Rijeka gdje ga je iz ruku skauta Riječke nadbiskupije primio ravnatelj prof. dr. Alen Ružić.

Posebno se zahvalivši članovima Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije – Paolu Santiniju, tajniku zdruga i Hope Zubak koji su donijeli betlehemsko svjetlo mira na Sušak, ravnatelj je naglasio simboliku svjetla kao svjetla života i snage, koje osvjetljava mrak, pomaže otkriti smisao i cilj, pomaže da sagledamo sebe i budemo bolji, daje nam snagu i pokreće nas.

“Simbolika dijeljenja svjetla prenosi poruku dijeljenja dobrote među ljudima, solidarnosti i ljubavi na djelu”, nastavio je ravnatelj Ružić.

U nastavku obraćanja okupljenim gostima i novinarima, ravnatelj se posebno zahvalio Hrvatskim šumama na njihovoj otvorenosti i kontinuiranoj brizi za zajednicu. “Donacija prekrasnih jelki koje krase sve lokalitete KBC-a Rijeka pridonose atmosferi normalizacije i ugodnijem ozračju za naše pacijente i korisnike, ali i sve osoblje”, rekao je ravnatelj zahvalivši se Ivani Pečnik-Kastner, voditeljici uprave Hrvatskih šuma podružnice Delnice, Matiji Laginji, upravitelju Šumarije Rijeka i Sanji Beljan Brkić, rukovoditeljici pravnog odjela Hrvatskih šuma podružnice Delnice.

Posebnu zahvalu zavrijedio je i Vedran Babić koji se i ove godine uključio u akciju oplemenjivanja prostora KBC-a darivanjem jaslica površine nekoliko četvornih metara s 300 ručno izrađenih elemenata koje krase ulazni hol na Sušaku, ali su postavljene i na lokalitetu Kantrida u vrijeme blagdana.

Ravnatelj Ružić zaključno je zaželio svima puno sreće i zdravlja, ugodne blagdane, blagoslovljen Božić i sretnu novu 2023. godinu posebno se zahvalivši djelatnicima KBC-a na svem njihovom trudu i zalaganju, njihovom nesebičnom davanju kojem svjedočimo i u kojem svakodnevno prepoznajemo svjetlost dobrote i ljubavi za drugoga. Zahvalio se i obiteljima naših djelatnika na podršci i razumijevanju te svima zaželio puno zdravlja, ljubavi i mira.

Na lijepim riječima ravnatelju su se potom zahvalili Ivana Pečnik-Kastner i Vedran Babić, organizator Adventa na Gradini, dok je Ivan Šarić, bolnički kapelan lokaliteta Sušak poželio da “u susretu s betlehemskim svjetlom dođemo do susreta s Bogom i obnovimo smisao naših života”.

Brižljivo izrađene i motivima izražajne blagdanske jaslice postavljene su u prizemnom holu glavne bolničke zgrade, kao i na Kantridi kako bi pacijentima, posjetiteljima i djelatnicima obogatile doživljaj blagdana.

Ravnatelj Ružić najavio je ujedno božićni koncert u bolnici, u subotu 17. prosinca u 15 sati kad će u holu glavne zgrade lokaliteta Sušak nastupiti Zbor svetišta Majke Božje Trsatske.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže