Povežite se s nama

Vijesti

U KBC-u Rijeka pregledano najviše pacijenata

Objavljeno

naU prvom tjednu provedbe “Programa plus” za smanjenje lista čekanja u 33 bolnice pregledano je 3700 pacijenata, od čega najviše u riječkom KBC-u gdje ih je u dodatnim terminima srijedom i subotom obrađeno 580, doznaje se u Ministarstvu zdravlja koje je iniciralo taj projekt.

Od pet hrvatskih KBC-ova, uvjerljivo je najbolji riječki KBC u kojemu je obrađeno gotovo dvostruko više pacijenata nego u osječkom (297) i splitskom KBC-u (258). KBC Sestara milosrdnica smanjio je listu za 189, dok podaci za KBC Zagreb još nisu poznati.

Među općim bolnicama prednjače Pula s 284 pregledana pacijenta i Zadar sa 188, dok su najslabiji podaci u Gospiću gdje ih je obrađeno svega osam.

Akciju “Program plus” prošle je srijede pokrenulo Ministarstvo zdravlja. U sklopu akcije dijagnostičke i operacijske zahvate, na koje se najduže čeka, ubuduće se može obavljati u poslijepodnevnim satima srijedom i subotom prijepodne.

U vezi odaziva pozvanih pacijenata, u Ministarstvu kažu da je on oscilirao, ovisno o pretrazi i bolnici.

Ministarstvo je bolničkim upravama prepustilo da same odaberu desetak dijagnostičkih postupaka, prvih kontrolnih pregleda ili operacija za jednodnevnu bolnicu, za koje imaju najduže liste čekanja i u skladu s tim organiziraju dodatne termine.

Podsjetimo, ministar Varga na početku ove godine donio je odluku o smjeni većine čelnika kliničkih bolničkih centara u Hrvatskoj, pa je tako nakon dugo godina na tom mjestu u Rijeci dr. Hermana Hallera zamijenio dr. Davor Štimac.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram