Povežite se s nama

Crna kronika

U Kostreni poginuo motociklist, još dvije osobe lakše ozlijeđene u prometu tijekom vikenda

Objavljeno

naProteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 21 prometna nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a dvije su osobe lakše ozlijeđene.

Smrtno je stradao 43-godišnji vozač motocikla marke Kawasaki, riječkih registracijskih oznaka. Prometna nesreća dogodila se 26. travnja oko 16.15 sati  na području Kostrene, a motociklist se kretao od Rijeke prema Bakru te izgubivši kontrolu nad motociklom pao i udario u metalne nosače zaštitne ograde. Zbog zadobivenih ozljeda stradali vozač motocikla je prevezen u KBC Rijeka, gdje je nažalost istog dana preminuo.

U ovom razdoblju dogodile su se i prometne nesreće, srećom bez ozlijeđenih osoba, a u kojima su sudionici bili pod utjecajem alkohola. Tako je 27. travnja oko 14.10 sati na području Viškova 28-godišnjak upravljajući osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,24 g/kg udario u osobno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. Istog dana oko 23.20 sati na području Zameta u Rijeci 39-godišnjak je osobnim vozilom prošao na znak crvenog svjetla na semaforu, udario u drugo osobno vozilo i napustio mjesto prometne nesreće, da bi nedugo nakon toga oko 00.55 sati također na području Zameta uslijed neprilagođene brzine udario u metalnu zaštitnu ogradu. Ovom vozaču izmjerena je koncentracija alkohola od 0,79 g/kg.

Spomenuta dvojica vozača zadržana su u službenim prostorijama policije zbog opasnosti  da će i dalje nastaviti ugrožavati sigurnost prometa.

Od ostalih događaja zabilježenih u prometu izdvajamo 59-godišnjaka koji je jučer, 28. travnja oko 19.30 sati zatečen na području Baške dok je upravljao osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Tijekom 26. travnja na području čvora Vrbovsko policija je zaustavila 38-godišnjaka koji je osobnim vozilom upravljao unatoč važećoj zabrani upravljanja te sa sobom nije imao osobne isprave. Istog dana na području Crikvenice zaustavljen je 33-godišnjak, koji je upravljao osobnim vozilom, britanskih registracijskih oznaka kojem je isteklo važenje registracije i koje nije bilo osigurano, a spomenuti vozač nije imao prometnu dozvolu i nije koristio sigurnosni pojas.Zbog počinjenih prometnih prekršaja spomenuti vozači su prekršajno sankcionirani temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama,

kao i temeljem drugih propisa kojima su regulirani prekršaji koje su počinili.

Kako bi smanjili mogućnost stradavanja u prometu još jednom pozivamo vozače i druge sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram