Povežite se s nama

Vijesti

U Krešimirovoj otkriveni ostaci stare riječke luke, radovi bi se mogli dodatno oduljiti

Objavljeno

na

Foto: Nikica Tramontana

Građevinski radovi u Krešimirovoj ulici idućih godinu dana stvarat će prometne poteškoće u Rijeci, a mnogi su nezadovoljni što se prometnica od 900-tinjak metara tako sporo rekonstruira.

Malu utjehu svima je ponudio gradonačelnik Obersnel na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke istaknuvši kako postoji određena mogućnost da se taj rok ipak nešto skrati, no čini se da će realnost biti potpuno drukčija.

Novi list javlja da je otkriven potencijalno vrijedan arheološki nalaz ostataka povijesne riječke luke tijekom rekonstrukcije Krešimirove ulice u Rijeci, točno ispred sjedišta Javne vatrogasne postrojbe Rijeka. Radi se o dijelovima nekadašnje rive, a na mjestu nalaza vidljiv je i luk izgrađen od cigle te pričvršćeni metalni obruč koji je, moguće, nekad služio za privez brodova.

Kako će se ovo potencijalno vrlo vrijedno arheološko otkriće odraziti na dinamiku izvođenja radova u Krešimirovoj, jednoj od najprometnijih ulica u gradu, zasad nitko ne želi nagađati, a hoće li biti odgoda radova i produženja roka za završetak, planiranog za svibanj iduće godine, ponajviše će ovisiti o nalazima konzervatora i mjerama koje će eventualno odrediti, ističe Novi list, a fotografije donosimo zahvaljujući Nikici Tramontani.

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram