Povežite se s nama

Mozaik

U Malom salonu otvorena nesvakidašnja izložba “Šareni mrak”

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL


U petak je u Malom salonu na Korzu otvorena retrospektivna izložba „Šareni mrak“ riječkog umjetnika Davora Dundare. Izložba je prvi prikaz i dokumentacija cjelokupnog umjetnikova opusa od 1996. godine do danas, s naglaskom na umjetnikovim multimedijalnim performansima i fotosessionima.

Izložba objedinjuje umjetnikovu izvedbu grotesknoga maškaranja, započetog navedene 1996. godine u fazi njegova djelovanja u multimedijalnom bendu Adapteri (1996. – 2006.), a po kojoj je jedinstven na našoj sceni performansa.

Naime, iz Dundarina performerskog djelovanja razvidno je da nijedan naš umjetnik/ica ne provodi na takav način kostimografsku inverziju, transgresiju antropomorfnoga u posthumano postajanje čudovišnim, čime se u okviru svoje post-punk sfere maškaranja nadovezuje isto tako na riječku tradiciju karnevalizacije.

Izložba će, osim prikaza umjetnikovih multimedijalnih performansa, prikazati i Dundarine amorfne skulpture nastale kombinacijom raznovrsnih tehnika, kolaže, rekvizite korištene na pojedinim nastupima te novinsku dokumentaciju umjetnikova djelovanja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram