Povežite se s nama

Vijesti

U Marinićima postavljene kamere za nadzor prometa u mirovanju

Objavljeno

na
Ovih je dana u Marinićima, najvećem viškovskom naselju, točnije u njegovom samom centru kod kružnog toka uz javnu površinu Marinići, postavljen video sustav za nadzor prometa u mirovanju. Na postojeće stupove javne rasvjete instalirane su kamere koje će uskoro početi sankcionirati najučestalije prekršaje iz domene prometa u mirovanju odnosno zaustavljanje i parkiranje na autobusnim stajalištima, na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom, na pješačkim prijelazima, u raskrižjima te zaustavljanje i parkiranje suprotno postavljenim prometnim znakovima.

„Prije svega moram reći da naš cilj nije kažnjavanje vozača nego nastavak uvođenja reda u promet u mirovanju i podizanje razine prometne kulture. S tim smo počeli sredinom prošle godine kada smo zaposlili jednog prometnog redara. Tijekom ljeta 2022. godine postavili smo i kameru u centru Viškova koja detektira nepropisno zaustavljena i parkirana vozila na dionici od novog rotora kod skretanja za Mladeniće do zgrade Općine, nastavku glavne prometnice prema restoranu Mladenka, cesti prema vrtiću i školi te poprečnoj ulici između zgrade Općine i VTC-a. Što se tiče Marinića, kamere za nadzor i sankcioniranje nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila su u probnom radu, a sankcioniranje prekršaja detektiranih putem kamera počet će 15. veljače 2023. godine. Naglašavam kako se to ne odnosi na postupanje prometnog redara koji će kao i do sada i prije tog datuma sankcionirati prekršitelje, sve sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Ovisno o vrsti počinjenog prekršaja, kazne iznose 30, 60 odnosno 90 eura.“, kaže voditelj općinskog Odsjeka za upravljanje i održavanje komunalne infrastrukture, javnih i društvenih objekata, zaštitu okoliša, gospodarenje otpadom i poslove komunalnih djelatnosti Tibor Tramišak.

Podsjetimo kako je prije 2 mjeseca na području Marinića, odnosno u samom centru najvećega viškovskog naselja, neposredno uz kružni tok Marinići 1 uvedena nova regulacija prometa u mirovanju. Na parkirnim mjestima uz javnu površinu Marinići kao i na parkirnoj površini uz autobusno stajalište u smjeru Bezjaka uvedeno je vremensko ograničenje zadržavanja na parkirnom mjestu u trajanju do maksimalno 60 minuta. U sklopu parkinga na javnoj površini Marinići, neposredno uz kružni tok i kioske unutar mini tržnice, označena su 2 mjesta za dostavna vozila na kojima vremensko ograničenje, a sukladno zakonskim propisima, iznosi maksimalno 30 minuta.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže