Povežite se s nama

Sport

U nedjelju se na Grobniku održava biciklistička utrka “XCO Stazine”

Objavljeno

naU nedjelju, 17. ožujka 2019. godine već devetu godinu zaredom održava se međunarodna cross country biciklistička utrka pod nazivom “XCO Stazine” u organizaciji BK Grobnik. Nakon odvoženih sedam kola takozvane zimske lige, putujući Istrom, Slovenijom i Kvarnerom stiglo je vrijeme za osmo kolo koje se održava na području općine Jelenje.

Utrka u Dražicama je ujedno i veliko finale zimske lige s kojom će se zaključiti ovogodišnja zimska sezona bicikliranja, a očekuje se stotinjak biciklista iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja. Kako su naglasili organizatori, utrka je rekreativnog karaktera. Stoga je i sama staza osmišljena tako da ne bude previše zahtjevna za sudionike, odnosno da posluži kao odličan uvod u svijet brdskog biciklizma za svakog rekreativca koji želi doživjeti novo iskustvo.
Podsjetimo, na stazi u Stazinama tijekom godina nastupali su profesionalci i mnoga poznata imena iz svijeta biciklizma. Prošle godine utrku je posjetio jedan od najpoznatijih hrvatskih biciklista Robert Kišerlovski (Team Katusha Alpecin), i Mateo Franković (Meridiana Kamen Team).

Prijave na utrku se vrše preko portala Prijavim.se i na dan utrke u prostoru startne ravnine. Startnina s pretprijavom iznosi 35 kn, bez pretprijave 50 kn + 15 kn startni broj za one koji nastupaju prvi put. Na dan utrke prijave počinju u 10 sati te se zatvaraju pola sata prije utrke. Start dječje utrke je u 12 sati, a start utrke za odrasle u 12:30 sati. Po završetku utrke bit će svečana ceremonija proglašenja pobjednika utrke, tombola koju omogućavaju Giant Hrvatska, GroeX ( Gro Alps Bike Marathon) i Enduro bikes & staff Pula. Također, bit će organizirano proglašenje i podjela nagrada ukupnim pobjednicima 12. GIANT ZIMSKE LIGE ISTRE I KVARNERA koje osigurava sponzor lige Giant Hrvatska.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta prijave, ručak i svečana ceremonija dodjele nagrada bit će održana u hali boćarskog doma Dražice, nedaleko od same utrke, javlja Općina Jelenje.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Marketing
Marketing

Facebook

Instagram