Povežite se s nama


U petak, 02. rujna u 19.00 sati u Villi Angiolina u Opatiji održati će se zajednički koncert Muškog zbora iz Münchena (Münchner Männerchor) i Pjevačkog zbora DVD Opatija. Ovi zaljubljenici u glazbu će izvesti će vesele i privlačne skladbe Schuberta i Griega, kao i swing glazbu iz 30-ih godina prošlog stoljeća, a biti će tu i domaćih skladbi u izvedbi oba zbora.

Muški zbor iz Münchena se nalazi na koncertnoj turneji u Hrvatskoj s glavnim koncertom u Opatiji. Osnovan 1872. godine, zbor je živi dio bogatog kulturnog života u Münchenu. Kao ambasador grada Münchena, na nekoliko turneja po Francuskoj, Rusiji, Sjedinjenim američkim državama i Kanadi raspjevani građani Münchena promovirali su svoju temu: razumijevanje i prijateljstvo između nacija.

„Oduševljeni smo mogućnošću da ćemo s Pjevačkim zborom DVD Opatija nastupiti u zapanjujućem ambijentu Ville Angiolina“, kaže Alfons Dallmeyr, predsjednik Muškog zbora iz Münchena i zaljubljenik u pjevanje. „Jedinstvena kombinacija srdačnosti, glazbe i bogate opatijske povijesti je očaravajuća.“

Pjevački zbor DVD-a Opatija osnovan je 1969. godine kao muški pjevački zbor, a osnovali su ga opatijski „pumpjeri“ (vatrogasci). Deset godina nakon osnivanja formira se u mješoviti zbor. Dugi niz godina djeluje kao jedini zbor u gradu (osim župnih). Kao i prije 47 godina, tako i danas, ima cilj obogaćivanja kulturno-amaterske scene u gradu Opatiji i to kroz cijelu godinu održavanjem prigodnih koncerata, Uskrsnih i Božićno-novogodišnjih koncerata, te se uključuje u mnogobrojna druga događanja kao gost sudionik. Pored toga zbor redovito gostuje izvan grada, sudjelujući na raznim smotrama zborova ili jednostavno održavajući koncerte, čime kroz kulturni amaterizam afirmira grad Opatiju. Zbor broji 27 članova, a voditelj Zbora je maestro Damir Smerdel. U njegovoj odsutnosti zborom će na sutrašnjem koncertu ravnati Ivan Bošnjak.

Na kraju koncerta, zborovi će se ujediniti i zajednički pjevati jednim glasom. Ulaz je besplatan.