Povežite se s nama

Vijesti

U Opatiji dodatna ograničenja za izgradnju, a povećane zelene površine

Objavljeno

na
Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić predložio je, a opatijsko Gradsko vijeće potvrdilo Izmjene i dopune Prostornog plana Grada Opatije i Urbanističkog plana uređenja nasalja Opatija.

Cilj ovih izmjena je spriječiti gradnju u visinu ograničavanjem visinskih gabarita, smanjenje površina zgrada te povećanje zelenih  površina  na građevinskim parcelama.

Gradonačelnik Ivo Dujmić posebno je naglasio kako su ove izmjene i dopune rješenja u prostoru  koja Opatiji moraju zajamčiti razvoj bez betonizacije i nagrđivanja vizura grada. Opatija ovim intervencijama u prostor, kao i ograničenjima gradnje, ostaje prepoznatljiva, jedinstvena i zaštićena mikrolokacija s razvojnim potencijalom i jakom brigom za očuvanjem opatijskog arhitektonskog identiteta, poručio je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Osvrnuo se Dujmić i na izglasano ukidanje prireza u Gradskom vijeću.

“Ukidanje prireza najsveobuhvatnija je gradska mjera potpora građanima u ublažavanju ekonomskih posljedica pandemije Covida 19 jer se odnosi na poboljšanje standarda većine opatijskih obitelji. Grad Opatija ukidanjem je prireza, ali i drugim potporama građanima i poduzetnicima, pokazao da je u samom hrvatskom ali i europskom vrhu po socijalnim pravima koja uživaju građani”, istaknuo je Dujmić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram