Povežite se s nama

Mozaik

U Opatiji na samom početka ljeta veliki koncert kanadskog benda SUM 41

Objavljeno

na

Foto: Sven Mandel

Nakon 12 godina od premijernog nastupa, popularan i nezaustavljivi rock bend SUM 41 vraća se u Hrvatsku i to na jednu od najljepših pozornica Jadrana – Ljetnu pozornicu u Opatiji.

Koncert će se održati 11. lipnja, a prodaja ulaznica kreće 22. veljače u 10 sati putem Eventim online sustava i na prodajnim mjestima Eventima.

Nakon više od 15 milijuna prodanih ploča diljem svijeta i sedam objavljenih albuma, nominacije za nagradu Grammy, dvije nagrade Juno (sedam nominacija), nagrade Kerrang!, kao i višestruke Alternative Press Music Awards, Sum 41 je ostao jednostavno rock bend – beskompromisan i iskren bez namjere usporavanja. Njihove turneje traju i po godinu dana, s više od 300 nastupa kroz godinu, što im je donijelo status izvrsnog live benda, kojem pomaže i činjenica kako postavu benda čine čak tri gitare.

Karijera kanadskog benda SUM 41 krenula je prije više od dva desetljeća i to s albumom prvijencem All Killer No Filler iz 2001. godine. Njihov zaigran pop-punk zvuk s himničnim melodijama i tekstovima usmjerenima protiv svih autoriteta odmah su prihvatili buntovni tinejdžeri na pragu milenija. Singlovi “Fat Lip”, “In Too Deep” i “Motivation” doveli su ih visoko na glazbene ljestvice, te album učinili platinastim u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji, a bend globalno popularnim.

Iako su se izvorno pojavili kao nasljednici MTV skate-punk, pop-punk zvuka Blink 182, s vremenom su postajali oštriji, mračniji i kompleksniji, i u pravoj maniri glazbene evolucije pretvorili se u punokrvni rock band.

SUM 41 u Hrvatsku stižu u sklopu turneje na kojoj promoviraju sedmi studijski album Order in Decline, nedvojbeno najteži album u njihovoj legendarnoj karijeri, a istovremeno i najdinamičniji. Frontmanu benda Derycku Whibleyu trebalo je sveukupno tri tjedna da napiše neke od najosobnijih i najiskrenijih pjesama u svojoj karijeri koje su kritičari dočekali s oduševljenjem.

“Rubovi su omekšani pop-punk melodijama koje još uvijek vrebaju duboko u SUM 41 DNA-u, ali ovo svakako nije pop-punk album. Evolucija se nastavlja i postaje doista impresivna.” – napisao je Kerrang!

U produkciji je već osmi album Heaven and Hell, čiji se izlazak očekuje uskoro, pa se tako nadamo i izvedbi novih pjesama na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Cijena ulaznica do 01.03. iznosi 39 EUR, od 01.03. do 31.05. 42-44 EUR, a od 31.05. 49 EUR.

Sudeći prema broju pregleda na YouTubeu, najpopularnija im je pjesma In Too Deep koja je od objave prikupila 212 milijuna pregleda.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže