Povežite se s nama

Vijesti

U Opatiji obustavljeno financiranje stranaka i udruga, donijete privremene mjere za uravnoteženje proračuna

Objavljeno

na


Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić donio je privremene mjere za uravnoteženje proračuna nakon što Gradsko vijeće Grada Opatije nedavno nije podržalo prodaju stare zgrade vrtića, što je koncem 2018. godine njihovim glasovima bilo uključeno i izglasano kao dio proračuna za 2019. godinu.

Priopćenje gradonačelnika prenosimo u cijelosti:

“Činjenica je da je Gradsko vijeće prihvatilo Proračun za 2019. godinu, a zatim nije donijelo odluku o prodaji stare zgrade dječjeg vrtića ni prošle godine niti u prvoj polovici ove godine, kako je bilo planirano i Proračunom i Izmjenama Proračuna za 2019. Stoga nisu ostvareni planirani prihodi i primici Proračuna. Obzirom na nastalu situaciju, zakonski sam dužan donijeti Odluku o privremenim mjerama za uravnoteženje Proračuna.

Donošenje privremenih mjera za uravnoteženje Proračuna, sukladno Zakonu o proračunu, može trajati najdulje 45 dana i logičan je korak koji sam kao gradonačelnik poduzeo. Odluka stupa na snagu danas, 2. kolovoza 2019. Isto tako, njome se ugovoreni rokovi plaćanja prolongiraju za 30 dana.

Privremene mjere podrazumijevaju obustave financiranja političkih stranaka, naknada za rad u Gradskom vijeću i radnim tijelima Gradskoga vijeća, pokroviteljstava, aktivnosti mjesnih odbora i programa udruga.

Pri donošenju ove Odluke striktno sam vodio računa da se ne naruše sva prava naših sugrađana iz socijalnog programa pa tako ovom obustavom nisu obuhvaćene, primjerice, naknade za novorođenu djecu, kao ni poticaji za poduzetnike”, poručuje Dujmić.

Što sve ova odluka obuhvaća možete pogledati ovdje.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram