Povežite se s nama

Vijesti

U Opatiji potpuno ukinut prirez, građanima godišnje ostaje 3,6 milijuna kuna

Objavljeno

na
Na današnjoj, 42. sjednici, ujedno i posljednjoj u ovom mandatu, konačno je riješen problem koji građane muči već više od 12 godina. Zahvaljujući ovoj odluci, formalno usvojenoj kroz izmjenu Odluke o porezima grada Opatije, jedno davanje za gradsku kasu odlazi u povijest. 

Odluka stupa na snagu s 1. svibnjom, što znači da od tog datuma građani više neće plaćati namet iz svoje plaće. Osoba s brutto plaćom od 10.000 kuna, godišnje će tako biti „bogatija“ za 720 kuna. Dosad je, naime, prirez bio određen u visini od 7,5 posto. Ukupno će tako u kućnim budžetima Opatijaca ostati oko 3,6 milijuna kuna svake godine. 

– Neki drugi saziv Vijeća je donio ovu odluku o prirezu, a drago mi je da je upravo ovaj saziv Vijeća ju ukinuo, makar i na svojoj posljednjoj sjednici. Čestitam kolegama koji su tako pomogli građanima u popunjenu kućnih budžeta u ovim kompliciranim i neizvjesnim vremenima, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Fernando Kirigin komentiravši jednoglasnu odluku Gradskog vijeća.

Osim što su pomogli građanima, vijećnici su usvojili i mjeru kojom se pomoglo gospodarstvenicima koji su se našli u problemima zbog pandemije koronavirusa. Tako će poduzetnici koji su u posljednjem kvartalu 2020. godine imali pad prihoda od 40 posto ili više od toga, biti u potpunosti oslobođeni plaćanja komunalne naknade za siječanj, veljaču, ožujak, travanj i svibanj 2021. godine. 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram