Povežite se s nama

Sport

U Opatiji se u ponedjeljak održava 6. sportski dan

Objavljeno

na
Šesti po redu Opatijski sportski dan održat će se pod motom „Reci DA sportu u Opatiji“ u ponedjeljak, 16. rujna u Sportskoj dvorani Marino Cvetković s početkom u 11 sati, a manifestacijom će se ujedno obilježiti i Hrvatski olimpijski dan, koji se tradicionalno slavi 10. rujna.

Sportski savez grada Opatije organizira ovu manifestaciju već šestu godinu zaredom s ciljem edukacije i informiranja građana o dobrobiti sporta i rekreacije te upoznavanja javnosti s lokalnom sportskom zajednicom, a uz pomoć Osnovne škole „R. K. Jeretov“, Društva „Naša djeca“ i Kluba za športsku rekreaciju „Gorovo“. Od ove je godine Opatijski sportski dan dio preventivnog programa Odjela Prevencije Policijske uprave primorsko-goranske „Zajedno više možemo“.

Program će započeti u 11.00 sati, kada će nakon pozdravnih govora gradonačelnika Ive Dujmića, predsjednika Sportskog saveza Dragutina Galine, dječjeg gradonačelnika Vite Juričića i ravnatelja Osnovne škole Fredija Glavana mladi karatist Leon Buršić će podignuti Olimpijsku zastavu.

Prostor u dvorani bit će prigodno uređen improviziranim sportskim terenima i štandovima, na kojima će tridesetak udruga s područja Grada Opatije demonstrirati olimpijske i druge sportove, rad s djecom i rad na promociji zdravog načina života te motivirati posjetitelje na bavljenje sportom uz sportske igre i edukacijsko-zabavni program u Decathlon zoni. Učenici sedmih i osmih razreda krenut će na šetnju povijesnim stazama Opatije, a rutu će pratiti uz interaktivnu igru Green City, aplikacijom koju je napravila Udruga Žmergo.

Nakon šetnje te prezentacije sportova i udruga svi sudionici i posjetitelji uključit će se u zajedničko razgibavanje uz glazbu i vodstvo stručnih voditelja „Vježbajmo zajedno“ te ispisati svoje poruke odraslima vezane uz sport na velikom platnu.

Sportski savez grada Opatije predstavit će prigodnu brošuru „Reci DA sportu u Opatiji“ koja pruža informacije o opatijskim sportskim klubovima s ciljem približavanja sporta najmlađima i uspostavljanja kvalitetnog kontakta djece i roditelja sa sportom, kao i nekoliko savjeta za roditelje malih sportaša, a koja će se besplatno podijeliti svim učenicima i posjetiteljima.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

37. Balinjerada u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram