Povežite se s nama

Mozaik

U Opatiji započeo Adventski sajam, predstavljaju se opatijski autohtoni proizvodi i umjetnici

Objavljeno

naAdventski sajam na Slatini započeo je ovog petka i trajat će do 02. siječnja, svakoga dana od 11 do 18 sati, kao nezaobilazan dio Najljepšeg Adventa uz more. Sajam okuplja proizvođače autohtonih proizvoda i umjetnike s područja Opatije i opatijskog zaleđa uključene u proizvod „Feel&Taste“ koji ima cilj prezentirati blagodati i „najbolje od najboljeg“ što dolazi s padina Učke i Voloskog: izvrsne poljoprivredne proizvode, darove prirode, suvenire.

Na Slatini se posjetiteljima Adventskog sajma predstavlja Udruga “Primorski pijat” s ponudom slasnih tradicionalnih primorskih jela, OPG Iva Ćulumović “Ivy’s Sweet Lavander” s ponudom torti bez šećera s vlastitim medom, džemova bez šećera i pralina, tvrtka Klemenc d.o.o. Okus Kvarnera koja nudi autohtone proizvode: marmelade, džemove, maslinova ulja, sušeno voće i gljive. Sve o ljekovitom samoniklom bilju, a posebno o veprini ili „leprini“ posjetitelji će saznati na adventskoj kućici Domaće radinosti Zdenke Klanjac Ukić “Veprina 519” s Veprinca, dok će jedinstvene suvenire i božićne ukrase od lavande u sklopu sajma ponudit Udruga uzgajivača lavande iz Poljana. Galerija “Frank” malom prodajnom izložbom Claudia Franka, nadaleko poznatog nagrađivanog akademskog slikara i violinista, na opatijsku Slatinu donijet će dah Voloskog.

Adventski sajam su danas obišli zamjenici gradonačelnika Vera Aničić i Emil Priskić te sugrađanima poručili: poklonite sebi i svojim bližnjima nešto iz domaće, autohtone ponude.

U subotu, 22. prosinca od 12 do 13 sati organizator Adventskog sajma na Slatini, Grad Opatija priprema i Etno Gastro događanje s nastupom folklornog ansambla Zora i promotivnu besplatnu podjela tradicionalnih jela vrhunskog chefa gospodina Kristiana Kozmića iz Udruge Primorski pijat. U tijeku je i nagradna igra koju možete pratiti na službenoj Facebook stranici Feel&Taste, a prigodni poklon sretnom dobitniku nagrade biti će uručen tijekom održavanja Etno Gastro manifestacije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram