Povežite se s namaNakon što je „Kazalište koje diše” otvorilo 14. Riječke ljetne noći 30. lipnja, zatvorit će ih jedinstveni glazbeni događaj, pravo disanje glazbe uz koncert ansambla Sudar Percussion i njihov multimedijalni spektakl „Oxygene” na Trgu Riječke rezolucije u petak 21. srpnja 2017. u 21:30 sati.

Na zatvaranju Riječkih ljetnih noći, ljubiteljima ozbiljne glazbe, ali i elektronike i rocka, predstavit će se interpretacijama skladbi Jeana Michela Jarrea.

Kombinirajući elektronsku i akustičnu glazbu, jazz i klasiku, popularno i tradicijsko, ovih sedam udaraljkaša kreiraju sasvim novi, prepoznatljiv i snažan zvuk.
Čuvši svoj „Oxygene IV.” u izvedbi Sudar Percussiona, slavni je francuski glazbenik Jean Michel Jarre, pionir elektroničke glazbe, pohvalio ansambl riječima: „ Senzacionalno. Iznenadila me ovakva obrada mog hita i dečkima mogu reći jedino da su to super izveli. Samo naprijed!“.

„Čarobnjaci na udaraljkama”, „najotkačeniji glazbenici na sceni”, „nigdje u svijetu ne postoji ansambl takvoga sastava i energije s takvim repertoarom”, samo su neki od komentara kritike i glazbenih kolega.

Članovi ansambla su Robert Batelić, Adriano Bernobić, Goran Gorše, Filip Merčep, Nicolas Sinković, Aleksandar Vešić.

Samoborski ansambl udaraljkaša Sudar percussion proslavio se 2015. svojim prvim CD-om s autorskom glazbom svestranog pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića te osvojio priznate međunarodne nagrade poput Independent Music Awards u SAD-u. Održali su brojne koncerte koje su, uz oduševljenje publike, pratile i pohvale glazbenih kritičara, među kojima su i oni časopisa Rolling Stone. Ostvarili su i uspješnu suradnju sa Zagrebačkim solistima i svjetski poznatim violinistom Stefanom Milenkovićem.

Ansambl je tokom godina ostvario mnogobrojne zapažene koncerte i nastupe na eminentnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, od kojih valja izdvojiti: otvaranje i koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama 2013. i 2014. god., Splitsko ljeto, Ohridsko ljeto, Podgorica, Festival Sv. Donata u Zadru, BUMfest u Sloveniji, Zagrebačko kulturno ljeto na jezeru Bundek, te mnoge druge festivale i koncerte dvorane diljem Hrvatske.