Povežite se s nama

Vijesti

U PGŽ-u ima najviše ograđenih plaža, Butković kaže da će se ograde ukloniti

Objavljeno

na
Hotelske plaže u Hrvatskoj se neće privatizirati ni ograđivati, izjavio je u petak potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Naglasio je da se u novom zakonu strogo kaže da nema ograđivanja plaža, čak i da će ove koje su ograđene s istekom koncesije to prestati biti.

“Znači, teze o tome da će se sada plaže ograditi i privatizirati ne stoje, toga u zakonu nema, nije nam bila ni namjera niti ćemo to napraviti”, izjavio je Butković uoči sjednice vlade.

Dodao da postoje lokacije na pomorskom dobru kao što su terminali i drugi energetski objekti, koje će se zbog sigurnosti isključiti iz opće uporabe, ali to nisu plaže, o čemu će se, kako je najavio, i dodatno govoriti u srijedu u raspravi u saboru u prvom čitanju prijedloga zakona.

Kazao je i da će se po novom zakonu jasnije davati koncesije nego po važećem, a uvode se i javni natječaji, nadzor pomorskoga dobra te kazne, kako bi se spriječile zloporabe.

Važeći zakon o pomorskom dobru donijela je koalicijska i SDP-ova, a ne HDZ-ova Vlada, i to 2003., od kada se radi po njemu i on ima niz nedostataka, podsjetio je Butković.

“Po tom zakonu u Hrvatskoj imamo 18 ograđenih plaža, od čega tri u Istri i pet u Primorsko-goranskoj županiji, čije su županijske skupštine donijele odluke da se ograde plaže, a u većini u tim skupštinama nije HDZ, javlja Hina.

Zato je apsurd kada SDP kaže da se novi zakon treba povući, a oni su napravili zakon po kojem su plaže ograđene”, rekao je Butković.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram