Povežite se s nama


U Narodnoj čitaonici Gradske knjižnice Rijeka, Korzo 24, u ponedjeljak 4. srpnja u 19 sati, otvara se intrigantna izložba koju priređuju gosti iz Gradske knjižnice i čitaonice Požega. Naime, kroz veljaču i ožujak ove godine Gradska knjižnica i čitaonica Požega provela je foto natječaj “Knjiga svaki dan” čiji je moto bio “Ja sam knjiga”. Građani su pozvani na snimanje fotografija koje prikazuju interakciju čovjeka i knjige npr. stapanje čitatelja sa slikom naslovnice knjige ili kreativan način poistovjećivanja čitatelja s likom iz knjige, a iz takvih interakcija nastali su novi originalni radovi.

Fotografije pristigle na natječaj vrednovalo je povjerenstvo u sastavu Damir Hoyka (fotograf), Snježana Mekić Delić (slikarica), Magdalena Došen (prof. likovne umjetnosti) i ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega Aleksandra Pavlović.

Prema prosudbi prosudbenog povjerenstva tri prvonagrađene fotografije su:
1. mjesto — Petar Starčević — (Ja jesam knjiga, ja jesam naslovnica, ja jesam glavni lik)
2. mjesto — Vladimir Mandić — Crni mačak (možda i mačka)
3. mjesto — Mario Radaković — Volim čitanje

Ukupno je izabrano 28 radova predstavljenih na izložbi otvorenoj u Noći knjiga 22. 4., a izložba 4. 7. stiže i u Gradsku knjižnicu Rijeka gdje će biti postavljena kroz srpanj i kolovoz.