Povežite se s nama

U ponedjeljak, 16. listopada, započinju radovi na obnovi sustava distribucije toplinske energije u naselju Srdoči. Radovima će biti obuhvaćeni objekti u Ulici Gustava Krkleca, kbr. 8, 10, 12, 14 i 16. U sklopu obnove bit će zamijenjeni toplovodi u duljini od oko 200 metara. Očekivano trajanje radova je do 20. studenoga ove godine.

U sklopu projekta cjelokupne obnove sustava distribucije toplinske energije u gradu Rijeci, u ponedjeljak, 16. listopada, započinju radovi na obnovi sustava distribucije toplinske energije na sustavu distribucije toplane Srdoči.

Radovima će biti obuhvaćeni objekti u Ulici Gustava Krkleca, kbr. 8, 10, 12, 14 i 16.

Radi se o nastavku investicijskog ciklusa obnove sustava distribucije toplinske energije u gradu Rijeci. U sklopu radova na sustavu distribucije toplinske energije iz  toplane Srdoči prema stambenim zgradama koje se nalaze na distribucijskoj mreži, postojeće čelične cijevi zamijenit će se predizoliranim twin-pipe cijevima.

Radovi na obnovi toplovoda u naselju Srdoči započet će u ponedjeljak, 16. listopada, a očekivano trajanje radova je do 20. studenoga 2017. godine.

Glavni izvođač, odabran putem postupka javne nabave u skladu s regulacijama Europske banke za obnovu i razvoj, uz čiju se suradnju projekt realizira, je talijanska tvrtka Amarc DHP srl, a podizvođač građevinskih radova je tvrtka Kvarner Graditeljstvo d.o.o.
Radovima će se zamijeniti oko 200 metara toplovodnih cijevi.

Tijekom trajanja radova na zamjeni toplovoda u zgradama koje se nalaze na distribucijskoj mreži toplinske energije mogući su privremeni prekidi isporuke toplinske energije, no stanari objekata o tome će biti pravovremeno obaviješteni te će se za njih osigurati alternativni način zagrijavanja, putem mobilnih kotlovnica.

Zamjena toplovoda u naselju Srdoči unaprijedit će učinkovitost prijenosa topline od toplane do podstanica zgrada. Iskustva prve obnove toplovoda u naselju Vojak pokazala su smanjenje emisije CO2,  odnosno smanjenje toplinskih gubitaka mreže za 10-15% te smanjenje troškova održavanja, kao i smanjenje u gubicima vode i potrošnje električne energije.

Mole se stanovnici u naselju Srdoči za strpljenje, razumijevanje i poštivanje privremene prometne signalizacije te korištenje alternativnih pravaca prometovanja za vrijeme trajanja radova.

Za sve dodatne informacije o radovima na zamjeni toplovoda u naselju Srdoči možete se obratiti pisanim putem (Energo d.o.o., Dolac 14/1, 51000 Rijeka) ili elektroničkom poštom na :info@energo.hr

Grad Rijeka