Povežite se s nama

Crna kronika

U Rijeci i ostatku PGŽ u utorak kažnjen 51 vozač zbog nekorištenja žmigavca

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na području Policijske uprave primorsko-goranske jučer od 10 do 14 sati provedena je ciljana preventivno-represivna akcija nadzora nedavanja pokazivača smjera (žmigavca).

Naime, svakodnevnim praćenjem stanja u prometu uočeno je da unatoč zakonskim odredbama i novčanoj kazni, mnogi vozači prije obavljanja određenih radnji vozilom u prometu ne upozoravaju jasno i pravovremeno druge sudionike o svojoj namjeri. Na taj način vozač koji ne daje pokazivač smjera može ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike u prometu koji se kreću iza njega ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova što može dovesti i do težih prometnih nesreća.

Tijekom jučerašnje četverosatne akcije na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježen je 51 prekršaj nedavanja pokazivača smjera.  Ovi prekršaji zabilježeni su kod 46 vozača osobnih vozila i pet vozača teretnih vozila.

Osim ovog prekršaja zabilježeno je još 46 različitih prometnih prekršaja, a svi počinitelji su sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače,  preventivno-represivna akcija nadzora nedavanja pokazivača smjera provedena je jučer i na području svih policijskih uprava.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram