Povežite se s nama

Crna kronika

U Rijeci izbila dva požara, policija je otkrila uzrok

Objavljeno

na
U suradnji s protupožarnim inspektorom provedeni su očevidi požara koji su izbili tijekom 22. prosinca u stanovima na području Rijeke.

U jednom je slučaju riječ  o požaru koji je izbio na balkonu stambene zgrade na području Banderova, a uzrok kojeg je ljudska radnja. U ovom požaru izgorjela i plastična klupa i drugi predmeti, a soba je zacrnjena od dima.

Uzrok drugog požara koji je izbio istog dana na području Bulevarda je tehničke naravi, odnosno prijenos topline na gorive materijale. Požar se s ugradbenog ormara proširio na dio kuhinje, a uslijed topline nastala su oštećenja na vratima i prozorima stana.

U ovim požarima nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastala šteta će se utvrditi naknadno.

Posebice upozoravamo građane da je u vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana povećana opasnost od izbijanja požara zbog neopreznog korištenja božićnih dekoracija. Naime, božićna rasvjeta koja se koristi prilikom ukrašavanja često je neispravna, a upaljene božićne dekoracije i ukrasne svijeće koje se ostavljaju bez nadzora u blizini božićnog drvca mogu izazvati požar. Podsjećamo da se božićno drvce ne smije postavljati u blizini izvora topline, a ne preporučuje se koristiti prskalice ili svijeće u blizini božićnog drvca, poručuju iz policije.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže