Povežite se s nama

Mozaik

U Rijeci održan 22. Karnevalski bal uoči velike povorke

Objavljeno

na
U sklopu Riječkog karnevala u zgradi Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka održan je Humanitarni karnevalski gala party.

Riječ je, naime, o tradicionalnom karnevalskom balu koji je zbog promjene termina održavanja u ljetnom periodu ove godine promijenio svoj naziv.

Balu je prisustvovao gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa zamjenikom Goranom Palčevskim sa suradnicima, predstavnici diplomatskoga zbora u Republici Hrvatskoj i drugi uvaženi gosti. Tako su među gostima bili i austrijski veleposlanik Josef Markus Wuketich, japanski veleposlanik Iso Masato i korejski veleposlanik Sung-Wook Hong, uz predstavnike mađarskog veleposlanstva.

Gradonačelnik Filipović zahvalio se svima koji su podržavali riječku karnevalsku tradiciju i priključili se humanitarnoj akciji, kao i svim sponzorima koji su pomogli Karnevalski gala party kao uvod u međunarodnu karnevalsku povorku, koja nas očekuje sutra na Korzu.

Humanitarnom karnevalskom gala partyju prisustovali su i neizostavni meštar Sandi te Kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić.

Predsjednica Rotary kluba Rijeka sv. Vid Sanja Krmpotić istaknula je kako je Humanitarni karnevalski party jedan od načina na koji članovi kluba nastoje služiti zajednici. Uz zdravicu “Za prijateljstvo i dobročinstvo” zahvalila se suorganizatorima, partnerima i sponzorima, a pogotovo svim gostima koji su svojim dolaskom doprinijeli da ova humanitarna akcija bude još uspješnija.

Na Humanitarnom karnevalskom gala partyju prikupljala su se sredstva za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine putem Crvenog križa. Ovo je 22. Karnevalski bal, odnosno 16. po redu koji nosi humanitarni predznak. Do sada je na humanitarnim balovima prikupljeno oko 1,3 milijuna kuna za pomoć raznim ustanovama i udrugama.

Na Partyju su nastupili glazbenici Robert Mareković i Swingers band te Gelato Sisters, a voditeljski par bili su Lena Stojiljković i Dražen Zima.

Humanitarni karnevalski gala party održao se organizaciji Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke i Rotary kluba Rijeka – Sveti Vid u suradnji s Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja. Sponzori Bala su INA – Rafinerija nafte Rijeka i Jadrolinija d.d..

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

12.05.2023.
Obavještavamo korisnike parkirališta u Ulici Senjsko pristanište da će u nedjelju, 14. svibnja 2023. godine od 07 do 18 sati na snazi biti privremena zabrana parkiranja, na istočnom dijelu parkirališta uz ogradu i na kružnom toku na spoju s Demetrovom ulicom, zbog prolaza autobusa radi transfera putnika s kruzera. Vozila zatečena na navedenoj lokaciji premjestiti će specijalno vozilo “pauk”.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram