Povežite se s nama

Mozaik

U Rijeci predstavljena ponuda Olimpijskog centra Jahorina

Objavljeno

na
Olimpijski centar Jahorina predstavio je u Rijeci svoju turističku ponudu uoči predstojeće zimske sezone. Jahorina je već tradicionalno postala omiljena destinacija gostiju iz Hrvatske, a posebno s područja Kvarnera.

„Rijeka je moj rodni grad, gradu u kojem je sve počelo – na Platku sam naučio i zavolio skijanje. Zato sam jako sretan jer u svom rodnom gradu predstavljam Jahorinu i sve što smo tamo uradili prethodne četiri godine. Tu nam je i Vučko, malo moderniziran, ali i dalje prepoznatljiv simbol Jahorine. Pozivam sve Riječane, da dođu na Jahorinu ove zime, s velikim zadovoljstvom ćemo ih ugostiti“, kazao je direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

Dodao je kako mu je zadovoljstvo predstaviti i nove projekte zahvaljujući kojima će Jahorina zimsku ski sezonu 2021/22 dočekati najspremnija i s do sada najboljom ponudom za skijaše i ljubitelje zime na planini.

„Ovo je vrijeme kada uvjerljivo najviše gradimo. Ne postoji ni jedno vrijeme u povijesti Jahorine da je građeno ni 40% onoga što gradimo danas. Konkretno, ovog ljeta je građeno čak 5 novih instalacija koje će kapacitet skijališta povećati za duplo, za čak 9.500 skijaša na sat. Kada završimo sve ove projekte, Jahorina će biti broj jedan ski centar u ovom dijelu Europe. Radimo na izgradnji pet novih žičara, od kojih je najveća investicija kabinska gondola Poljice sa svjetlosnim efektima i moderno dizajniranim kabinama. Tu je i novih 7 kilometara sistema za osnježavanje, proširen je Olimpijski bar, napravljena je rasvjeta staze Novak Đoković, napravljen je remont dvosjeda Ogorjelica, izgradili smo zip-line i ambijentalno uređujemo gornji dio planine“, otkrio je Ljevnaić.

Najvažniji projekt je najsuvremenija Gondola na najfrekventnijoj lokaciji Poljice, s najnovijom tehnologijom, svjetlosnim efektima, najnovijim kabinama i povećanim kapacitetom od 3.600 skijaša na sat. Njen polaz i izlaz će kreirati poznata talijanska dizajnerska kuća „Pininfarina“.

Ljevnaić je dodao i kako su u toku finalni radovi na izgradnji šestosjeda Rajska dolina koji je smješten u gornjem dijelu planine – čuvenu Rajsku dolinu. Izgradnjom ovog šestosjeda, čiji je kapacitet 2.400 skijaša na sat, smanjit će se gužva na najfrekventnijoj lokaciji na planini i skijaši će imati priliku da uživaju u skijanju na najbajkovitijem dijelu Jahorine.

„U toku je i prebacivanje instalacije šestosjed Poljice s kapacitetom od 2.400 skijaša na sat u naselje Trnovo, gdje su prethodno izvršeni radovi na uređenju terena. Ovaj dio Jahorine dobija i nove ski-staze koje će biti prekrivene sistemom osnježavanja, ali i ski-vrtić s pokretnom trakom i zabavnim rekvizitima za najmlađe.
Najljepši dio Jahorine čuvena Rajska dolina bit će upotpunjena sa još dva ski-lifta, nazvana Javor, koji će prevoziti skijaše skroz do polaza staze Spust gdje se 1984. godine održalo olimpijsko takmičenje. Kapacitet ove dvije instalacije je ukupno 1950 skijaša na sat“, kazao je Ljevnaić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram