Povežite se s nama

Fiuman Plus

U Rijeci se idućeg tjedna snima film u kojem glume Salma Hayek, Ryan Reynolds i Samuel L. Jackson

Objavljeno

na

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Sljedećeg tjedna u središtu Rijeke će se snimati američki igrani film u kojem glume brojna i velika holivudska imena, koja se za sada drže u tajnosti. Međutim, Radio Rijeka neslužbeno doznaje da se radi o Salmi Hayek, Ryanu Reynoldsu i Samuelu L. Jacksonu, koji trenutno snimaju u Istri.

U Rijeci će se snimati u središtu grada, i to od 24. do 30. travnja. Prvo snimanje najavljeno je za noć s 24. na 25. travnja, i to u Demetrovoj, Verdijevoj i Zagrebačkoj ulici, kao i na Kazališnom trgu. U tome dijelu grada promet će tada biti privremeno prekidan, u trajanju od pet do deset minuta.

Proljeće i ljeto ove godine definitivno će potvrditi da su Rijeka i Primorsko-goranska županija, sa svojim raznolikim, zanimljivim i izazovnim lokacijama na malom prostoru, itekako atraktivni domaćim i stranim filmskim producentima i kreativcima. Naime, na riječkom području zakazano je snimanje triju velikih stranih produkcija – dviju serija i jednog filma – te jedne domaće serije, odnosno treće sezone uspješne serije Novine Dalibora Matanića, koju je otkupio najutjecajniji svjetski streaming servis Netflix. Time je jedinstveno filmsko lice Rijeke i okolice doprlo do milijuna gledatelja širom svijeta te doprinijelo afirmaciji lokalnog kolorita i narativa, učinivši Novineglobalno najprisutnijim “riječkim proizvodom”.

Premda strane producentske kuće, koje stoje iza spomenutih projekata, detalje o njima još uvijek ne otkrivaju javnosti, poznato je da u Rijeku stižu vodeći televizijski i filmski studiji koji razvijaju i produciraju televizijske serije  za mreže poput HBO-a, Netflixa, AMC-a i drugih, kao i filmske projekte za vodeće distributere, uključujući Sony, Warner Brothers, Universal, Paramount i Fox.

Pilot američke TV-serije pod kodnim imenom TDT, u organizaciji produkcijske kuće Zagreb Pakt Media d.o.o., u Rijeci je najavljeno za svibanj i lipanj, a Rijeka je odabrana i kao produkcijska baza za pripremne radnje projekta. Osim te serije, u Rijeci će se sada snimati i američki dugometražni film u kojem glume brojna i velika holivudska imena.

Iako se sve drži u strogoj tajnosti, neslužbeno doznajemo da je riječ o filmu “The Hitman’s Wife Bodyguard” i da se u gradu očekuju Salma Hayek, Ryan Reynolds i Samuel L. Jackson.

Rijeku i Primorsko-goransku županiju  pokazuje da ovaj prostor postaje sve atraktivniji i vidljiviji u globalnim razmjerima, a potencijal koji njihov dolazak nudi otvara se s jedne strane na gospodarskom i kulturnom, a s druge na turističkom planu. Naime, lokalna potrošnja velikog broja članova filmskih ekipa (što uključuje noćenje, boravak i ostale uslužne i ugostiteljske djelatnosti), otvaranje radnih mjesta za lokalno stanovništvo (za filmske djelatnike, statiste, vozače, električare i ostalo tehničko osoblje), povećanje prihoda lokalnoj samoupravi i javnim institucijama kroz naplaćivanje najma prostora, komunalnih usluga, parkinga i drugih usluga pridonosi značajnom povećanju ekonomske produktivnosti na lokalnoj razini. S druge strane razvija se i destinacijski turizam vezan uz filmsku industriju koji povećava prepoznatljivost lokacija Primorsko-goranske županije i pozitivno utječe na povećanje broja turista. Ne smijemo zaboraviti da je europska audiovizualna industrija treća najveća djelatnost Europske Unije, iza građevinske i prehrambene industrije.

Odabrane lokacije za oba projekta nalaze se u središtu Rijeke. Zbog snimanja filma, bit će izmjena u prometnoj regulaciji u centru grada, javlja Radio Rijeka.

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram