Povežite se s nama

Vijesti

U Rijeci se prodaje vila od 20 milijuna kuna

Objavljeno

na


Tržište nekretnina posljednjih je godina prilično uzdrmano zahvaljujući krizi kojoj se tek ovih dana počeo (možda) nazirati kraj, pa stručnjaci s tog područja savjetuju svima onima koji su to uopće u mogućnosti i žele investirati u nekretnine, da s takvom odlučkom ne odugovlače previše.

Ovih je dana na razini Hrvatske napravljeno jedno istraživanje koristeći javno dostupne informacije s našeg najvećeg oglasnika Njuškala, kako bi se otkrile prosječne cijene nekretnina i doznalo koji su najskuplji gradovi u našoj državi.

vila-prod2Vjerojatno nikoga neće iznenaditi da se na prvom mjestu našao Dubrovnik, gdje prosječni kvadrat kuće košta 4.065 eur, a stan 2.585 eur po kvadratu. Nakon tog turističkog bisera slijede Split, Zadar i Zagreb, a na peto mjesto smjestila se Rijeka s trenutno prosječnom cijenom od 1.301 eur za kvadrat kuće, odnosno 1.431 eur za kvadrat stana.

Na tragu toga odlučili smo i sami provjeriti kakva je trenutno ponuda nekretnina na području Rijeke. Kad je u pitanju ponuda stanova u Rijeci, aktivno je čak 12.557 oglasa,  a kod kuća “svega” 1.211. oglasa.

Daleko najskuplja nekretnina koja je trenutno u ponudi je jedna vila koja se nalazi u blizini središta Rijeke te je od mora udaljena svega 100-tinjak metara, a u svojim je ponudama ima više agencija. Za 600 kvadratnih metara stambenog prostora vlasnici su postavili cijenu od čak 2,5 milijuna eura, što preračunato iznosi gotovo 20 milijuna kuna! Cijena po kvadratnom metru ispada čak 4.166 eura.

Da se radi o zaista luksuznoj nekretnini, potvrđuje i informacija što ona sve donosi budućem vlasniku: zatvoreni bazen, fitness dvoranu, saunu, jacuzzi, šest kupaonica, garažu, blindirana stakla i vrata, dva kamina…

Kraćom istragom može se vrlo lako doznati kako se radi o vili Anna koja se nalazi u jugo-istočnom dijelu Rijeke, a izgrađena je 1903. godine. Sagradili su je bakarski trgovci, obitelj Marocchino, a ime je dobila po supruzi graditelja i vlasnika. Na zgradi se i danas nalazi restaurirani originalni naziv. Villa Anna je izgrađena u secesijskom stilu kao objekt srednje veličine te je zaštićena kao kulturno dobro.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže