Povežite se s nama
Povodom obilježavanja Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece (19. studenoga),  u petak je na Riječkom lukobranu poznati fotograf Šime Strikoman snimio milenijsku fotografiju „Tić“. Snimanje je organizirao Dječji  dom „Tić“ iz Rijeke, čiji su poziv za sudjelovanje s velikim zadovoljstvom prihvatili predstavnici Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova na čelu s voditeljicom Službe prevencije Sandrom Veber te predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske na čelu s načelnicom Senkom Šubat uz još tridesetak policijskih službenika ove Policijske uprave, uključujući djelatnike prevencije, odnosa s javnošću, javnog reda, prometa, granice i gradskih policijskih postaja.

U snimanju milenijske fotografije sudjelovalo je oko 1600 sudionika, od kojih oko 1 400 učenika, studenata i nastavnika s područja Rijeke te oko 200 predstavnika iz Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te drugih institucija i udruga s kojima „Tić“ surađuje u provedbi aktivnosti zaštite djece od svih oblika nasilja. Radi snimanja milenijske fotografije sudionici su se na prostoru Riječkog lukobrana rasporedili u slova TIĆ i logo  „Tića“.

Valja napomenuti kako Policijska uprava primorsko-goranska već godinama surađuje s Dječjim domom „Tić“, a ova suradnja intenzivirala se od 2010. godine kada je ustrojen Odjel prevencije. Suradnja je prisutna u zajedničkoj provedbi nacionalnog projekta „Živim život bez nasilja“, prilikom obilježavanja tematskih dana, kao i u okviru aktivnosti iz područja zaštite žrtava kaznenih djela i prekršaja, a predstavnici „Tića“ aktivno se uključuju i u edukaciju policijskih službenika koja ima za cilj povećanje svijesti o potrebama žrtava.

Namjera je svih da se suradnja nastavi te unapređuje i u narednom razdoblju s ciljem razvijanja svijesti o važnosti prevencije i borbe protiv svakog oblika nasilja. Stoga je hvalevrijedna inicijativa Dječjeg doma „Tić“, kojoj su se uz ostale, pridružili i predstavnici Ravnateljstva policije i Policijske uprave primorsko-goranske da povodom Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece, sve građane, od onih najmlađih do najstarijih još jednom podsjete na ovu problematiku te zajedno dignu glas protiv nasilja.

Ova milenijska fotografija zasigurno će se na vizualno privlačan način ostati u sjećanju svih koji je vide, simbolizirajući im važnost prevencije borbe protiv nasilja i zaštite djece.

Marketing