Povežite se s namaU Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održava se 11. Dan novih tehnologija DaNTe, skup čiji je cilj promicati sveobuhvatnu primjenu digitalnih tehnologija kao ključnog elementa koji omogućuje društveni i ekonomski razvoj. Skup organiziraju Grad Rijeka – Zavod za informatičku djelatnost i Hrvatska ICT udruga MIPRO, a ulaz na sva predavanja je besplatan.

Ovogodišnji skup DaNTe otvorili su zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović, pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke Željko Jurić i potpredsjednik MIPRO-a Jadranko Novak.

„Zajedno s Hrvatskom ICT udrugom MIPRO, koja djeluje već gotovo 40 godina i koja je osnovana upravo u našem gradu, trudimo se zadnjih 11 godina u okviru DaNTe-a javnosti predstaviti dostignuća novih tehnologija u raznim područjima života i rada“, poručio je zamjenik gradonačelnika Filipović.

Skup DaNTe rezultat je upravo dugogodišnje suradnje Grada Rijeke i MIPRO-a, a namijenjen je svima koje zanimaju nove tehnologije koje nisu samo informacijske i komunikacijske. U skladu s tim, eksperti iz područja gospodarstva, uprave, obrazovanja i znanosti održat će deset tematskih predavanja, a na kraju skupa predviđena je rasprava o prezentiranim temama.

Promicati sveobuhvatnu primjenu digitalnih tehnologija kao ključnog elementa koji omogućuje društveni i ekonomski razvoj, cilj je skupa DaNTe 2016. 

Grad Rijeka