Povežite se s nama

Sport

U Rijeci završeno Svjetsko sveučilišno rukometno prvenstvo

Objavljeno

naU sportskom centru Zamet održana je svečana ceremonija dodjele medalja i zatvaranja 24. Svjetskog sveučilišnog rukometnog prvenstva Rijeka 2018. Na svečanom događanju proglašene su najbolje ekipe i pojedinci Prvenstva.

U sportskom centru Zamet održana je svečana ceremonija dodjele medalja i zatvaranja 24. Svjetskog sveučilišnog rukometnog prvenstva Rijeka 2018. Na svečanom događanju proglašene su najbolje ekipe i pojedinci Prvenstva.

U ženskoj konkurenciji treće mjesto osvojila je Republika Koreja, drugo mjesto pripalo je Brazilu, a prvo mjesto ekipi iz Japana koja je ujedno primila i posebnu nagradu za fair play. Pojedinačno najbolje sportašice bile su Kim Dayoung iz Koreje koja je osvojila titulu najboljeg strijelca Prvenstva, Aalla Rotatexe Maddi iz Španjolske kao najbolji vratar te Alexandra Rosiak iz Poljske kao najvrjednija igračica Prvenstva.

Što se muških ekipa tiče broncu su osvojili Japanci, srebrna je bila Hrvatska, a zlato je pripalo Koreji. Nagradu za fair-play dobio je Kineski Taipei, dok su pojedinačne nagrade primili Rotaru Adrian-Bladut iz Rumunjske kao najbolji strijelac, Okamoto Daisuke iz Japana kao najbolji vratar te Marko Mršić iz Hrvatske kao najvrjedniji igrač Prvenstva.
Kao predstavnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije u svečanom dodjeljivanju medalja sudjelovala je Ivana Miletić.

Prilikom ceremonije zatvaranja službena zastava Međunarodnog sveučilišnog sportskog saveza FISU simbolično je predana predstavnici domaćina sljedećeg Svjetskog sveučilišnog rukometnog prvenstva – Sportskom savezu Politehničkog sveučilišta u Lodzu, Poljskoj.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram