Povežite se s namaPosljednjih dana dolasci kruzera u Rijeku i akvatorij prilično su česti, pa je tako ovog ponedjeljka, 26. rujna, u jutarnjim satima stigao i kruzer Braemar.

Braemar je novo ime na ovogodišnjoj nešto intenzivnijoj kruzing sceni u Rijeci. Izgrađen je 1993. godine u Valenciji (Španjolska), a njegova izgradnja stajala je 86 milijuna dolara. U vlasništvu je norveške kompanije Fred Olsen sa sjedištem u Engleskoj te je ujedno i najnoviji njihov brod. Dug je 195 metara, širok 22 metra, a smješta gotovo 1000 putnika i 370 članova posade.

Njegova putovanja fokusirana su na Sredozemlje i norveške fjordove, ali zna “skočiti” i do Kariba u hladnijem europskom dijelu godine.

U Rijeku stiže u sklopu dugog kružnog putovanja (28 dana) od Southamptona u Engleskoj preko Sredozemlja sve do Jadrana te istim putem (s novim lukama) ponovno natrag do Engleske.

Vezan je na Riječkom lukobranu, na vez 32, što znači da će na Molo longu ponovno biti ograničeno kretanje, zbog 2. stupnja sigurnosti u lukama u Hrvatskoj, gdje dolaze brodovi na kružnim putovanjima.

vim dolaskom kruzing rujan u Rijeci bit će zaključen. U listopadu slijede također 3 dolaska. 4. listopada po prvi put stiže Minerva, a 10. listopada u gradu će biti dva kruzera istovremeno, stari znanac Thomson Celebration i još jedan ovogodišnji “new entry” Saga Sapphire, javlja FB stranica Brodovi u Rijeci.