Povežite se s namaU nedjelju, 20. studenoga, u jutarnjim satima na Riječki lukobran pristao je kruzer „Pacific Princess“ najmanji od 18 brodova u floti kojom raspolaže brodarska kompanija Princess Cruises.

Brod „Pacific Princess“ izgrađen je 1999. godine u Francuskoj, a od 2002. godine plovi u floti sadašnjeg brodara. Dugačak je 181 metar, širok 25 metara s maksimalnim kapacitetom od 826 putnika i 375 članova posade. Ovaj luksuzan brod raspolaže s devet putničkih paluba. Putnici na brodu imaju na raspolaganju 338 kabina od kojih čak 312 imaju balkon. Na brodu se pruža mogućnost odabira različitih restorana s raznovrsnom ponudom hrane, kao i kozmetički i spa saloni, bazen, knjižnica, kasino, kazalište, kino… U svojim itinererima nudi raznovrsna putovanja i uključuje brojne destinacije, a među njima i svakako atraktivno kružno putovanje oko svijeta u trajanju od 111 dana.

Svoje 13-dnevno kružno putovanje pod nazivom „Venetian Connoisseur“ po Jadranu i grčkim otocima, brod „Pacific Princess“ započeo je 9. studenoga iz Venecije u koju se vraća 21. studenoga, dan nakon boravka u riječkoj luci. Nakon Venecije, brod završava svoju sezonu ploveći Jadranom i Mediteranom na 30-dnevnom putovanju za Fort Lauderdale na Floridi, SAD gdje bi trebao stići 20. prosinca 2016. godine.

Kada govorimo o ponudi prilikom dolaska broda u Rijeku, putnicima su ponuđeni raznovrsni zanimljivi izleti koji obuhvaćaju destinacije Opatija, Motuvun, Poreč i Rovinj dok se najviše putnika opredjelilo za razgledavanje Trsata i Rijeke. Dio će putnika samostalno ili uz pratnju vodiča istražiti gradske zanimljivosti samog grada Rijeke.

„Pacific Princess“ dolazi prvi puta u Rijeku te će se tim povodom, kako je to uobičajeno, upriličiti posjet zapovjedniku broda od strane predstavnika Lučke uprave Rijeka, Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke i Turističke zajednice Kvarnera kao i dobrodošlica uz prigodnu svečanost u neposrednoj blizini broda. Turistički informativni punkt ispred broda omogućiti će putnicima saznanja o gradu i regiji punoj različitosti.

U prosincu, točnije na dan Sv. Nikole, očekuje se posljednji brod ove kruzing sezone u riječkoj luci. Dolazi ponovno brod „Minerva“ koji je Rijeku posjetio početkom listopada, javljaju sa stranice Brodovi u Rijeci.