Povežite se s nama

Vijesti

U Rijeku stigao prvi kruzer s 1.200 gostiju nakon dvije godine

Objavljeno

na

Foto: N. NadaNakon dvije godine pauze, kruzeri se u konkretnijem broju vraćaju u Rijeku. Nisu to one “predkorona” brojke, ali svakako veseli činjenica da kruzing kompanije u svojim itinerarima ponovno računaju Rijeku.

Sezonu smo najavili u ožujku putem posebne objave, a od 7. svibnja krenula je i njena realizacija.

Iz Dubrovnika u Rijeku je stigao kruzer “Marella Explorer 2”, kojemu je ovo prvo putovanje na Jadranu ove sezone, jer se repozicionirao s Kariba, točnije iz homeporta Montego Bay na Jamajci u novi homeport Dubrovnik, otkuda će započinjati sva njegova putovanja na Sredozemlju ove sezone.

“Marella Explorer 2” svima je poznatiji pod nazivom “Celebrity Century”, no kako to uobičajeno biva s brodovima, često mijenjaju vlasnike. Tako je “Marella Explorer 2” svoju “karijeru” započeo 1995 godine u vlasništvu Celebrity Cruisesa, a danas njime upravlja britanska podružnica njemačkog TUI-a.

Izgrađen je u Meyer Neptun brodogradilištu u Papenburgu u Njemačkoj. Dugačak je 247 metara, a širok 42 metra. Smješta do 2.100 putnika uz oko 800 članova posade. Ovom prilikom u Rijeku je stigao s nešto malo manje od 1.200 gostiju.

U Rijeku stiže u sklopu kružnog sedmodnevnog putovanja Adriatic affair”, a nakon Rijeke će još Ravennu, Anconu, Koper i Split, javlja portal Brodovi u Rijeci.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram