Povežite se s nama

Vijesti

U Rijeku uskoro stižu Bolt e-romobili, prezentacija će se održati u četvrtak

Objavljeno

naU četvrtak, 14. siječnja 2021. godine, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke bit će predstavljen pilot projekt te demonstriran način najma i korištenja Bolt električnih romobila na području Rijeke.

Ovim pilot projektom građanima će biti omogućena usluga kratkoročnog najma električnih romobila putem postojeće aplikacije Bolt, a cilj je daljnje unaprjeđenje alternativnih oblika održive i ekološki prihvatljive mobilnosti, te doprinos smanjenju zagađenja zraka i rasterećenje prometa.

Pilot projekt će predstaviti Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Rijeke, Tomislav Lukačević, direktor Bolta Hrvatska i Ivan Begović, operativni menadžer za romobile Bolta Hrvatska.

Partneri na projektu su Grad Rijeka i tvrtka Bolt koja najam električnih romobila nudi od 2018. godine, a sustav je dosada implementirala u 15 zemalja i preko 40 gradova. Grad Rijeka bez naplate ustupa javne površine u svrhu realizacije projekta.

Podsjetimo, Grad Rijeka je u ožujku 2020. godine implementirao sustav e -bicikla Ricikleta kao jedan od konkretnih doprinosa razvoju alternativnih oblika održive mobilnosti.

Demonstracija korištenja romobila održat će se nakon prezentacije projekta na Korzu ispred zgrade Grada Rijeke.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram