Povežite se s nama

Vijesti

U sklopu akcije “Mir i dobro” riječkoj policiji predana puška, revolver i 12 ručnih bombi

Objavljeno

na
Policijski službenici ovih dana u sklopu akcije „ Mir i dobro“ provode različite aktivnosti s ciljem ostvarenja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti u vrijeme predstojećih blagdana. Između ostalog građane savjetuju o sigurnoj uporabi pirotehničkih sredstava, ali i pozivaju na oprez kod korištenja spomenutih i drugih opasnih sredstava za vrijeme trajanja akcije od 13. prosinca do 8. siječnja.
U komunikaciji s građanima k tome ih upućuju na mogućnost dragovoljne predaje neregistriranog oružja i eksplozivnih sredstava bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.

Tako su u proteklih tjedan dana građani s područja Gorskog kotara i Rijeke policiji predali jednu automatsku pušku, jedan revolver, 12 ručnih bombi M-75 i 10 spremnika za streljivo, kao i  1996 komada različitog streljiva. Spomenuta sredstva preuzeli su djelatnici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave te će se zbrinuti prema pravilima struke.

Zahvaljujemo ovim savjesnim građanima i molimo ostale koji još uvijek čuvaju neregistrirana eksplozivna sredstva da ih predaju policiji bez straha. Posebno pozivamo da ta sredstva ne ostavljaju na otvorenim prostorima u prirodi (šume, jezera, rijeke, more) ili na odlagalištima otpada jer se time ugrožava sigurnost drugih ljudi. Više informacija o predaji oružja i ostalih eksplozivnih sredstava mogu se dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 88 92, poručuju iz policije.

Podsjećamo, tradicionalna akcija MUP-a „ Mir i dobro „ provodi se od 1993. godine s naglaskom na sprječavanju zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram