Povežite se s namaTitov brod “Galeb” proteklih godina od potpune propasti spašava samo riječka gradska uprava zahvaljujući uloženih nekoliko milijuna kuna, a na netom završeni javni natječaj za koncesiju na razdoblje od 30 godina nitko se nije javio.

Cijena koja premašuje deset milijuna eura odbila je rijetke zainteresirane, pa je vrlo upitna budućnost tog broda koji je zaštićen kao kulturno dobro Republike Hrvatske.

Novi list i Večernji list na ovogodišnji Prvi April odlučili su se našaliti sa svojim čitateljima upravo na tu temu, pa je riječki dnevnik tako javio kako je za Galeba zaintersiran Roman Abramovič, dok je zagrebačni dnevnik pao donio vijest o velikom interesu ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Iako je većini u Hrvatskoj, naročito Riječanima, bilo jasno kako se radi o prilično prozirnoj prvoaprilskoj šali, ima ipak i onih koji su tu vijest shvatili vrlo ozbiljno. Među potonje spada i popularni srpski portal Srbija Danas koji je prenio vijest o ruskom interesu za brod pod naslovom “PUTIN KAO MARŠAL: Ruski predsednik kupuje čuveni Titov brod!”.

Vijest su nakon toga prenijeli i još neki mediji, poput TV postaje BN iz Republike Srpske.