Povežite se s nama

Vijesti

U srijedu Dan otvorenih vrata i besplatni pregledi na Klinici za dentalnu medicinu KBC-a Rijeka

Objavljeno

naKlinika za dentalnu medicinu KBC-a Rijeka i ove godine sudjeluje u obilježavanju Svjetskog dana oralnog zdravlja. Na Danu otvorenih vrata, 20. ožujka, svi zainteresirani građani moći će obaviti besplatne preglede i konzultacije s 20-ak stručnjaka klinike. U šest ambulanti organizirat će se trijaža i specijalistički pregledi, i to od 9 do 19 sati. Prijave za besplatni pregled nisu potrebne, a dodatne informacije o Danu otvorenih vrata mogu se dobiti na broj telefona 051 345 659. Klinika se nalazi na adresi Krešimirova 40 (preko puta Pošte 2).

Svjetski dan oralnog zdravlja promiče svjesnost o oralnom zdravlju i značaju oralne higijene među svekolikom populacijom starijih i mladih osoba. Glavni je cilj poticanje svijesti i ohrabrenje pojedinaca, obitelji, zajednica i institucija širom svijeta da poduzimaju akcije kako bi pomogli sprječavanju širenja oralnih bolesti. Značajan broj od devedeset posto stanovnika svijeta u opasnosti je od nekog oblika bolesti zuba tijekom života, a koje je moguće izbjeći kroz provedbene programe prevencije, otkrivanja oralnih bolesti i njihovoga liječenja.

Posebno je važno potaknuti brigu za oralno zdravlje u najranijoj dobi jer se tada usvajaju i razvijaju higijenske navike bitne za zdravlje usne šupljine. Oralne bolesti značajan su teret za djecu te imaju utjecaj na kvalitetu života i općenito zdravlje. Potrebno je senzibilizirati odgojno-obrazovne ustanove da unaprjeđuju oralno zdravlje te educiraju djecu i mlade o usvajanju zdravih životnih i higijenskih navika.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

37. Balinjerada u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram