Povežite se s nama

Sport

U subotu na Morskom prascu 6. humanitarni plivački maraton “Koga briga”

Objavljeno

na
Humanitarna udruga Koga briga… i ove godine organizira druženje na Kantridi, odnosno humanitarni plivački maraton koji polako postaje nezaobilazna ljetna tradicija. Humanitarni „Koga briga“ plivački maraton održat će se u subotu, 22. kolovoza sa startom u 17 sati, a kao i prošle godine dio je programa „Kultura življenja“ projekta Kantrida Europski kvart kulture FKK 2020.

Budući da se epidemiološka situacija vezana uz korona krizu u Hrvatskoj mijenja iz dana u dan, a u želji da odgovornim ponašanjem život održimo koliko-toliko u normali i maksimalno podupremo borbu protiv nekontroliranog širenja zaraze virusom COVID-19, iznimno ove godine odlučili smo da se naš tradicionalni maraton neće plivati na potezu od Empeduja Beach Bara do Morskog prasca na Kantridi, već ćemo napraviti kružnu utrku sa startom i ciljem na Morskom prascu. Dakle, da sudionike maratona ne izlažemo nepotrebnom riziku izbjeći ćemo vožnju autobusom do Bivija, pa će start maratona biti na plaži kod Morskog prasca, potom će se plivati do plaže Ploče ispod bazena na Kantridi te okrenuti oko bove postavljene nasuprot Beach Bara Prasowski i vratiti na Morski prasac. Plivat će se ruta duga otprilike dva kilometra, a maraton kolokvijalno nazvan „Od prasca do prasca“ tako će u potpunosti opravdati svoje ime.

Naša priča započela je 2015. godine, kada smo kao Facebook inicijativa grupe istomišljenika odlučili prikupiti sredstva kako bi se Mateu Miletiću, mladom plivaču s invaliditetom, olakšao boravak na teškom operativnom zahvatu u Njemačkoj, a iznimno uspjela akcija natjerala nas je da nastavimo  istim žarom. Iako na svim našim akcijama prikupljamo sredstva, ona nisu jedini i isključivi razlog naših okupljanja, mi želimo među ljudima širiti pozitivnu energiju, promovirati različitosti, inkluziju kroz sporti, želimo širiti svijest o problemima onih koji to sami za sebe ne mogu učiniti.

Prošle godine započeli smo akciju prikupljanja sredstava za nabavku robotiziranog egzoskeleta, iznimno skupocjene opreme za rehabilitaciju osoba s najtežim oštećenjima, a kako nam je korona kriza uvelike pokvarila planove i poremetila ritam tvrdoglavo smo odlučili nastaviti dok u našem naumu ne uspijemo. Stoga će i ovogodišnja akcija biti posvećena upravo tom cilju – prikupljanju sredstava za robotizirani egzoskelet.

Kao i svake godine svi sudionici maratona dužni su platiti kotizaciju u iznosu od 50 kuna, a zauzvrat će dobiti Koga briga majicu, jedinstvenu medalju kao uspomenu na sudjelovanje i tradicionalnu porciju srdelica, uz zajamčeno dobru zabavu uz Kantriderse.

Kako se ne bi nepotrebno stvarale gužve sve plivačice i plivače molimo da ne čekaju posljednji trenutak za prijavu, odnosno da na Morski prasac dođu malo ranije budući da će se prijaviti moći već od 13 sati.

Poseban naglasak stavljen je na odgovorno ponašanje pa sve vas, koji nam se i ove godine pridružite, molimo da se ponašate u skladu s propisanim mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, da pripazite na osobnu higijenu, da držite razmak i da nosite zaštitne maske za lice onda kada za to postoji potreba.

Dođite, pridružite nam se i podržite nas jer robotizirani egzoskelet nije luksuz već nasušna potreba, poručuju organizatori.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže