U subotu u Filodrammatici izložba povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Filodrammatica
Banner

Dana 25. studenog obilježava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Ove godine navedeni datum obilježavamo izložbom „Komentari bez komentara“ koja će biti postavljena u galeriji Filodrammatica (Rijeka, Korzo 28/1).

Otvorenje izložbe održat će se 25. studenog 2017. u 16:00 h te će za sve zainteresirane biti dostupna i 27., 28. i 29. studenog od 16:00 do 19:00 h. Izložba će predstavljati svojevrsni javni prostor preslikan s društvenih mreža, a koji na jednom mjestu okuplja veliki broj komentara kao reakciju na medijske napise o zlostavljanju žena.

Kad je žena žrtva nasilja, mnogi se pitaju zašto ne napusti zlostavljača. Jedan od osnovnih problema pritom je izostanak razumijevanja i podrške od strane okoline i bliskih osoba što ćemo postavom ove izložbe prikazati bez ikakve vlastite intervencije i dodatnih komentara. Izložbom se nadamo povećati svijest građana/ki o problemu rodno uvjetovanog nasilja i važnosti socijalne podrške ženama koje ga proživljavaju.

Također, dan ranije, 24. studenog 2017. pozivamo vas na 9. Koncert hrvatskih studenata medicine u humanitarne svrhe „Asklepiju i Orfeju u čast“ u organizaciji Petre Dragičević i Alena Mančića. Koncert će se održati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u petak, 24. studenog u 19:00 h. Ulaz je besplatan, a ukoliko građani požele darovati novčani prilog namijenjen SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava moći će to učiniti na ulazu u dvoranu, navode organizatori.